-->

8. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016, luukku 8 - Nuts Freezing Frost Biting Tongue on Frozen Pole Winter IPAMikä olut?
Nuts Freezing Frost Biting Tongue on Frozen Pole Winter IPA (The Flying Dutchman Brewing Company)
Oluttyyppi: IPA
Alkoholia: 6,0 %
Katkeruus: 57,1 EBU
Väri: 34,7 EBC
Kantavierre: 14,1 °P
Hinta: 4,30 € Alkossa

Minkä kanssa nautittu?
Brownien

Mitä etiketti lupaa?
Virkistävä IPA, jonka valmistuksessa on käytetty Cascade-, Centennial-, Citra- ja Mosaic-humalia sekä Pale ale- ja Crystal-maltaita

Mitä oluttyyppi lupaa?
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. Amerikkalaiset West Coast IPA:t ovat erittäin vahvasti humaloituja ja niissä on yleensä sitrusta sekä trooppisia hedelmiä. East Coast IPA muistuttaa perinteistä brittiläistä IPA:a.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: The Flying Dutchman Brewing Companyn taustalla on hollantilainen Ronald de Waal, joka kiertää panimosta toiseen tekemässä oluita. Tämä olut on pantu De Proefbrouwerijssa Belgiassa. Olut on sameaa ja väriltään oranssia. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, sitrusta, appelsiininkuorta ja keksiä. Maku on greippinen, hedelmäinen, havuinen ja vähän persikkainen. Katkeruutta on kohtalaisesti. Makean ja hieman rasvaisen brownien kanssa IPA toimi yllättävän hyvin. Ihan hyvä IPA, mutta ei tässä oikein mitään jouluista ole. Arvosana +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti