Full Taste Beer #023 Hoppy Fairytale Hazy IPA ja #024 Pimp My Party TDH Neipa

Uusi vuosi 2022 lähestyy, joten vuoden viimeiseen maisteluun päätyi kaksi Full Taste Beerin olutta, joista ainakin toisella on juhlava nimi (ja ehkä jo kaksi vuotta jatkunut vuosi 2020 on satu, vaikkakin pitkälti vanhan koulukunnan karmaiseva ja traumatisoiva satu). Emme ole kyseisen yhtiön oluita aikaisemmin maistaneetkaan, vaikka numeroinnin perusteella niitä on tehty jo pari tusinaa.

En ole varma, millä termillä Full Taste Beeriä pitäisi kutsua - kiertolaispanimo ehkä, sillä se on valmistuttanut oluet muualla, vaikka paikkaa/paikkoja ei paljasteta. Omilla sivuillaan Full Taste Beer ei kerro mitään toiminnastaan, mutta jonkinlainen yhteys Tampere Brewing & Distilling Co:hon ilmeisesti on olemassa. Nämä oluet ostettiin Insinöörikansan tastingin yhteydessä, ja jos muistamme oikein, ne on valmistettu Ruosniemen panimolla.

#023 Hoppy Fairytale
Suomi; Hazy IPA; 5,2 %; 4,00 € Ruosniemen Kaivopihan kaupassa / 0,33 l

#024 Pimp My Party
Suomi; TDH NEIPA; 5,2 %; 4,00 € Ruosniemen Kaivopihan kaupassa / 0,33 l

Panimo Full Taste Beer

Panimon mukaan "The best beer is the new beer"

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa. New England IPA (NEIPA) on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä.

Lyhyesti: kumpikin on hyvä perus-IPA


Kommentit

M: Maistuvat IPA:lle.

J: #23 on sameaa ja appelsiinimehun väristä. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on kypsähköä sitrusta, ananasta, trooppista hedelmää ja aavistus makeaa appelsiinisuutta. Keskitäyteläinen maku toistaa aluksi tuoksun aromeja, mutta sitrus ja greippi peittävät pian muut aromit. Jälkimaku on hyvin katkera ja greippinen. Arvosanaksi annan +.

#24 on sameaa ja väriltään punertavan oranssi. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa niin paljon, ettei se meinaa mahtua edes lasiin. Tuoksu on mieto, siitä erottaa vain greippiä ja hedelmäisyyttä. Maussa on reippaasti katkeruutta ja sitä hallitsee vahva greippisyys. Jälkimaku jatkaa samalla linjalla, siinä on myös aavistus karamellisuutta. Arvosanaksi annan 0.

Summa summarum

#023 Hoppy Fairytale oli suosikkini näistä kahdesta, siinä oli enemmän ulottuvuuksia. #024 Pimp My Party oli vain greippisen katkera, aromimaailma olisi kaivannut jotain muutakin.

Hyvää uutta vuotta!