Joulukalenteri 2021, luukku 17 - To Øl Insane In The Grain

Sokkoarvio

Olut on sameaa ja kirkkaankeltaista. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän. Miedossa tuoksussa on sitrusta ja tuoretta ananasta, muuta siitä ei erota. Kevyt, raikas maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaussa sitrus muuttuu entistä kirpeämmäksi. Kokonaisuus on niin kevyt, että veikkaan tämän olevan session IPA.

Vihjeeksi tähän annettiin "rapbiisi vuodelta 1993 (tirsk)".



Arvio

We’ve brewed this bad boy once before way back before to Øl City, but we wanted to give it a spin in our new brewhouse and to see what we could do about making a beer really showcasing the grain. This is an IPA with a solid amount of spelt in the grist, then dry hopped with Simcoe, Amarillo, and Idaho Gem to round this grainy beast out.

Olut: Insane In The Grain
Oluttyyppi: speltti-IPA
Alkoholia: 7,2 % 
Joisin uudelleen (K/E): K

Arvaus meni kunnolla pieleen. Alkoholimäärän perusteella tämä on paremminkin DIPA kuin session IPA, mutta olut on yllättävän kevyt näinkin vahvaksi. Malmgårdin spelttivehnästä tehty Spelt IPA on tuhdimpaa, vaikka siinä on vähemmän alkoholia. Tämä menisi sellaisenaan saunajuomana tai ehkä graavilohen kanssa. Vihjebiisi oli tietenkin Cypress Hillin Insane In The Brain.

Taffel-kalenteri

Popcorn Choco eli maitosuklaalla kuorrutettuja popcorneja. Yhdistelmänä tämä oli melko mitään sanomaton - ei huono, mutta ei erityisen hyväkään. 

Fazer-kalenteri

Jim-patukka. Tämä oli yhdistelmänä melko huono. Olut ei pärjännyt täytteen makeudelle.

Muut joulukalenterin oluet