Joulukalenteri 2021, luukku 24 - To Øl Impossible Reasons

On jouluaatto ja joulukalenterin viimeinen luukku aukeaa!

Sokkoarvio

Olut on tummanruskeaa, lähes mustaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Makeassa tuoksussa on viikunaa, siirappia, vaniljaa ja paahteisuutta. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja, paahteisuus on huomattavasti vahvempaa kuin tuoksussa. Jälkimaku on paahteisen kahvinen, siinä on myös mausteisuutta. Tämä on varmaankin imperial stout.

Vihjeeksi tälle annettiin "vihjeen keksiminen on mahdotonta".

Arvio

Imperial stout with chocolate, vanilla and habañero!

Olut: Impossible Reasons
Oluttyyppi: Imperial Stout
Alkoholia: 11,3 % 
Joisin uudelleen (K/E): K

Oluttyylin arvasin oikein. Mausteena käytettyä vaniljaa ei juurikaan huomaa eikä habanero maistu kovin vahvasti, alkoholiakaan ei huomaa. Toisaalta kahvin kyllä huomaa aromeissa selvästi. Mitään ruokaa Impossible Reasons ei kaipaa seurakseen, se menee hyvin sellaisenaan.

Taffel-kalenteri

Kartanon tilli & kermaviili -perunalastuja. Tämä ei ollut hyvä yhdistelmä, sillä olut jyräsi perunalastujen maun kokonaan.

Fazer-kalenteri

Pätkis Maxi Crunchy -patukka. Yhdistelmänä tämä oli aika jännä. Patukan minttu puski läpi oluen mausta, mutta ei huonolla tavalla, se toi olueen lisää ulottuvuuksia. 

Lopputulos

On tullut aika valita joulukalenterin parhaat oluet. Ne ovat:

  1. Impossible Reasons 
  2. Quadzilla II Quipa 
  3. Quantify Imperial Stout
  4. Brokilde Winter 
  5. #DIPA

Kokonaisuutena kalenteri oli hyvä ostos, sillä pidin lähes kaikista oluista - se ei ole yllätys, sillä jonkinlaisia (NE)IPA-oluita oli kaikkiaan yhdeksän. Vain yhtä olutta en välttämättä joisi uudelleen: Nice To Malt You 2.0 ei kuitenkaan ollut huono, vaan ainoastaan keskinkertainen.

Tämän myötä Loppasuut toivottavat kaikille oikein hyvää joulua!

Muut joulukalenterin oluet