Beer Hunter's Pulkkinen Iso Amerikan Lager ja Pulkkinen Signature Session IPA

Älä häslää! Ota se kuva nyt!

Pulkkinen on legendaarinen sketsisarja, jota esitettiin Nelosella vuosina 1999-2002. Sarjan nimihahmo Pulkkinen on hieman hönön Saulin omituinen paidaton naapuri, jonka takia Sauli päätyy kummallisiin ja tuskastuttaviin tilanteisiin. 

Panimoravintola Beer Hunter's on nyt pannut kaksi olutta, joiden nimissä ja etiketeissä komeilee kyseinen herra. Mikäli et ole nähnyt Pulkkista ja haluat olla asian ytimessä, niin koko sarja on tällä hetkellä YLE Areenassa. Lisäksi Suomea kiertää Pulkkinen Live.

Jussi maisteli oluet.

Pulkkinen Iso Amerikan Lager
Suomi; lager; 5,0 %; 3,48 € K-Citymarket Sellossa

Se on iso sulla kädessä nyt. Minkä sille mahtaa, jos on iso useimmin kourassa kuin muilla mutta kaikella on tarkoituksena. Koposen sanoin: isoja on siksi olemassa, että pienilläkin olisi paikkansa.

Olut on sameahkoa ja kullankeltaista. Tuoksussa on mallasta, ruohoa, sitrusta ja hedelmäisyyttä. Raikas maku on kohtuullisen katkera, sen takia ei tarvita pikapalaveria. Maltaisuus on maussa vahvempaa kuin tuoksussa. Tuoksun aromien lisäksi maussa on häivähdys mandariinia. Jälkimaussa on sitrusta ja greippiäkin. Sitäkö tässä nyt haetaan, että Mosaicilla ja Cascadella humaloimalla saadaan lagerista IPA:a?

Pulkkinen Signature Session IPA
Suomi; session IPA; 5,0 %; 3,48 € K-Citymarket Sellossa

Nyt otat Pulkkinen IPA:a ihan apinana, jätät ilovaihteen illaksi päälle ja ammut itsesi Siriukseen hetkeksi. Niin olet asian ytimessä.

Olut on sameaa ja väriltään oranssiin vivahtavan kuparista. Anna tulla humalointiin Sabroa, Loralia ja Columbusta ja kovaa! Tuoksussa on hedelmäisyyttä, appelsiininkuorta, aprikoosia ja vähän havua. Maussa on tuoksun lisäksi keksiä ja karamellia. Havuisuus vahvistuu jälkimakua kohti. Siihen me ei lähdetä ollenkaan, että pidettäisiin tätä vetisenä.

Oisko sulla seittemääkymppiä lainata?


Summa summarum

Älä käy päälle, senkin porilainen! Ihme homma tämäkin, kun nyt tehdään kelpo olutta ja painetaan tunnettu naama etikettiin eikä vain rahasteta nostalgiassa kieriskeleviltä faneilta rahoja pois. Iso Amerikan Lager oli näistä kahdesta suosikkini.