Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2022


Varma syksyn merkki on Fat Lizardin Glims Wet Hop Ale. Sadan pullon käsin numeroitu erä Glims Wet Hop Alea tuli myyntiin keskiviikkona 21.9.2022 klo 13, ja me kävimme perinteiseen tapaan panimokaupalla heti samana päivänä. Ostorajoitus oli tällä kertaa yksi pullo per talous.

Pullojen lisäksi Glimsiä on hanassa Fat Lizardin ravintoloissa Otaniemessä, Herttoniemessä ja City Centerissä sekä One Pint Pubissa Ruoholahdessa.

Pullo 46/100

Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2022
Suomi; pale ale; 5,0 %; 25 IBU; 18,00 € panimokaupassa / 0,75 l

Panimo Fat Lizard Brewing

Panimon mukaan Glims Wet Hop Ale on humaloitu kotimaisen Glims-lajikkeen kesän 2022 kukinnoilla, jotka on lisätty olutvierteeseen alle 12 tunnin sisällä poiminnasta. Glimsin mailla on viljelty humalaa aina, sillä sitä tarvittiin aikoinaan verojen maksuun sekä talonväen ja kestikievarin tarpeisiin. Olut on aromiltaan lempeä ja sopii loistavasti hienostuneeksi ruokajuomaksi.

Oluttyypin mukaan
Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä pale ale -maltaasta.

Lyhyesti: karamellinen ja bitterinen ale

Kommentit

M: Olut on melko mieto, yrttinen ja maltainenkin. Maistuu oluelle.

J: Olut on punertavan kuparin väristä ja kirkasta. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa vähän ja se katoaa nopeasti. Tuoksu on mieto, siinä on karamellia, appelsiininkuorta ja hieman greippiä. Maku toistaa tuoksun aromeja, se on katkera ja hieman bitterinen. Greippinen jälkimaku kestää kauan.

Tämän vuoden versio on melko samanlainen kuin viimevuotinen, mutta hieman pliisumpi. Tänä kesänä ei ollut yhtä pitkää hellejaksoa kuin viime kesänä, mikä on saattanut vaikuttaa aromimaailmaan. Glims Wet Hop Ale 2022 lienee parhaimmillaan ruokajuomana esimerkiksi makkaran kanssa. Tämän vuoden versio ei pärjännyt aikaisemmille, joten annan arvosanaksi 0.

Katso myös aikaisemmat vuosikerrat.