Tallink Siljan laivan oluet 2022-24


Tallink Silja on julkaissut koronan takia vuoden verran tavallista pidemmäksi venähtäneen kauden jälkeen uudet laivaviininsä ja -oluensa. Uudet laivaviinit ja -oluet tulivat myyntiin toukokuun alussa ja ne ovat saatavilla Tallink Siljan laivoilla kevääseen 2024 saakka. Laivan viineistä bloggasimme jo aikaisemmin, nyt on oluiden vuoro. Laivan oluet maistoi Jussi.Pühaste Ship's Special Brew Meritäht
Viro; ruisolut; 5,3 %; 3,50 € Megastarin myymälässä

Virallista oluttyyliä ei löytynyt mistään, kuvauksen mukaan kyseessä on suodattamaton ja pastöroimaton vaalea olut. Untappdin mukaan kyseessä on ruisolut, joten mennään sillä.

Olut on sameaa ja väriltään oranssiin vivahtavan kullankeltaista. Tuoksussa on trooppista, kypsää hedelmää, aprikoosia, persikkaa sekä hieman korianteria. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on lisäksi maltaisuutta ja sitruunaa. Katkeruutta on jonkin verran. Suutuntuma on täyteläinen, johtuen luultavasti ruismaltaasta. Jälkimaussa on persikkaa, aprikoosia, sitruunaa ja greippiä.

Olutta suositellaan siipikarjan, kalan, pizzan ja salaattien kanssa. Niiden seurana se menee epäilemättä hyvin ja menee myös sellaisenaan. Tykkäsin.Ship's Special Brew Baltic Porter
Viro; baltic porter; 7,9 %; 3,50 € Megastarin myymälässä

Toinen laivaolut on valmistettu kuudesta eri maltaasta sekä brittiläisestä ja saksalaisesta humalasta. Lisäksi on fermentoitu brittiläisellä ale-hiivalla.

Olut on tummanruskeaa, lähes mustaa. Beigeä vaahtoa muodostuu runsaasti. Tuoksussa on paahteisuutta, suklaata, viikunaa ja lakritsaa. Maku on sekä paahteinen että makea, se toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaku on enimmäkseen viikunaisen makea. Oluen lämmetessä makeus lisääntyy entisestään. 

Olutta suositellaan porsaanpaistin, suklaakakun tai kypsän Goudan kanssa. Oikein hyvä porter, jos pitää makeasta.