Salama X La Quince - Night Owlers NEIPA



Salama Brewing on espoolainen vuonna 2018 perustettu pienpanimo, joka on tunnettu IPA-oluistaan, imperial stouteistaan ja hapanoluistaan. Panimo, panimokauppa ja pieni terassi sijaitsevat Fallåkerissa lähellä Espoon maantieteellistä keskusta Bemböleä (eli satujen Hölmölää).

Salama on nyt tehnyt tyyliinsä sopivan, reippaasti humaloidun Night Owlers -yhteistyöoluen Madridissa vuonna 2013 perustetun La Quince -panimon kanssa.



Salama X La Quince - Night Owlers
Suomi; NEIPA; 7 %; 7 € Salaman panimokaupassa

Panimo Salama Brewing Co ja La Quince

Panimon mukaan Night Owlers is a collaboration NEIPA with our Spanish friends La Quince from Madrid. Known for their fearless and complex brews, we created a hop bomb with Citra, Strata & Rakau.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa. New England IPA (NEIPA) on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä. 

Lyhyesti: maukas ja hedelmäinen NEIPA

Kommentit

M: Gyyh.

J: Olut on sameaa ja väriltään vaalean keltaista. Sen tuoksussa on sitrusta, ananasta, appelsiinimehua ja trooppista hedelmää. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on tuoksun hedelmäpotpurin lisäksi vielä passionhedelmää ja mangoa. Suutuntuma on täyteläinen, kuin joisi hedelmänektaria. Katkeruutta on yllättävän vähän. Lyhyessä jälkimaussa on hedelmäisyyden lisäksi aavistus greippiä. 

Olut on vähän liiankin helppoa juotavaa. Arvosanaksi annan ++.