Masis Brewery Reckoning West Coast IPA

Omnium Gatherum on Kotkassa 1996 perustettu yhtye, joka soittaa melodista death metalia. Masis Breweryn Väiski Syväoja ja Omnium Gatherumin Jukka Peltonen päätyivät keskustelemaan oluesta keväällä 2022 ja siitä käynnistyi yhteistyöprojekti, jonka lopputulos on Reckoning West Coast IPA

Olut on saanut nimensä Omnium Gatherumin viimeisimmällä Origin-levyllä olevan kappaleen mukaan.Reckoning
Suomi; West Coast IPA; 5,5 %; 54 IBU; 4,50 € Masiksen kaupassa
Humalat: Columbus, Simcoe, Amarillo ja Citra
Maltaat: Pilsner, Dextrin, Vienna

Panimo Masis Brewery

Etiketin mukaan "pauhaten kuohuu Kymen kosket. Vuolaana halkoo vesi läpi laakson ja maan. Se on elämäni virta, musta ja kylmä. Sen syleilyyn hukutan murheeni ja sen kuohuista nousen aina uudestaan."

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa. Amerikkalaiset West Coast IPA:t ovat erittäin vahvasti humaloituja ja niissä on yleensä sitrusta sekä trooppisia hedelmiä.

Lyhyesti: raikas ja hedelmäinen West Coast IPA

Kommentit

M: Maistuu oluelle. IPA on gyyh.

J: Olut on väriltään oranssimehuun vivahtavan keltaista. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti, mutta se katoaa pian. Raikkaassa tuoksussa on trooppista hedelmää, sitruunaa ja ananasta sekä hieman passionhedelmää. Maku on sitruksinen, katkeruutta on reippaasti. Jälkimaussa on sitruunaa ja hieman suolaisuutta. Kokonaisuus on kevyt, mutta ei vetinen. Reckoning on bändioluiden parhaimmistoa. Arvosanaksi annan +.