Tuju x Stam1na Mosh & Go 2 in 1 Pale Ale

Ziconkin mielestä suihkussa käymistä tulee välttää viimeiseen asti

Lappeenrantalainen panimo Tuju ja lemiläinen metalliyhtye Stam1na lanseerasivat toukokuussa Mosh & Go 2 in 1 -yhteistyöoluen. Projekti alkoi Stam1nan Kai-Pekka Kangasmäen mukaan saunan lauteilla, kun hän ja Tujun Samu Koskinen pohtivat, kuinka aikaa vieviä suihkureissuja voisi vähentää. Lopputuloksena on olut, joka raikastaa käyttäjänsä tarpeeksi kokonaisvaltaisesti, jotta suihkussa ei tarvitse käydä.Mosh & Go 2 in 1 Pale Ale
Suomi; Pale ale; 5,5 %; 6,04 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Panimoyhtiö Tuju

Panimon mukaan:
"Tuntuuko koskaan, että kovan keikan jälkeen on tukka sekaisin ja suihku kutsuu? Shampoota ja hoitoainetta? Ei minun hiuksilleni! Tämä kovispanimon ja kovisbändin ensi kertaa yhdistävä ja ennenkokematon 2 in 1 west coast pale ale saa sinut tuntemaan itsesi suihkunraikkaaksi - täysin ilman suihkua! Riippumattomissa kliinisissä laboratoriokokeissa on havaittu erinäisten humalalajikkeiden tuottamien aromiainesosien aktivoivan kehon makuaisteja positiivisesti sekä tutkitusti vähentävän tarvetta nössyttelylle. Myös nopeatempoisen musiikin on tiedostettu aiheuttavan tarvetta moshata. Nyt voit unohtaa hankalan ja aikaavievän suihkussakäynnin! Älä siis nössyttele – ota MOSH & GO!"

Oluttyypin mukaan
Pale Ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä Pale Ale -maltaasta.

Lyhyesti: raikas kuin suihkun jälkeinen olo.

Kommentit

M: Maistuu oluelle. IPA on gyyh.

J: Olut on sameahkoa ja väriltään kullankeltaista. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti ja se katoaa nopeasti. Tuoksussa on runsaasti sitrusta ja greippiä sekä hieman trooppista hedelmäisyyttä. Voimakkaan katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaussa on tuoksun ja maun aromien lisäksi hieman aprikoosia ja ruohoa. 

Etätyöläisenä piti ensin hetken aikaa muistella, mitä tarkoittaa suihkussa käyminen. Asian selvittyä oli mahdollista arvioida, pitääkö etiketin lupaus paikkansa.  Ja kyllähän se piti, oluen nauttimisen jälkeen olo oli raikas. Lisäksi nopeatempoisen musiikin kuunteleminen oluen nauttimisen yhteydessä lisäsi tarvetta moshata.

Mosh & Go 2 in 1 on hyvä olut, tykkäsin. Arvosanaksi annan +.