Glo Grill Kitchen // Winter Season Menu & Wageck Kalkstein Pinot Noir 2018



Viime vuonna odotimme joulua Kämp Collection Hotelsin joulukalenterin kanssa. Sen luukuista paljastui mm. lahjakorttitarjous Sellon GLO Grill Kitcheniin: kolmen ruokalajin suositusmenu kahdelle 70 €. 

Lahjakortti pääsi nopeasti käyttöön, kun kävimme tammikuun alussa Lux Helsingin jälkeen syömässä Winter Season Menut (normaali hinta 41 €/hlö). 



Jussi valitsi pääruoaksi peuraa ja Marjut loimulohta. Koska viinipaketteja ei ollut tarjolla, päätimme valita helpon tien ja tilata pullollisen yleispätevää viiniä, jos sellaista olisi. Tutkailimme hetken aikaa rieslingejä, mutta ystävällinen tarjoilijamme mainitsi meille listalla olevan pinot noiria, joten päädyimme Wageck Kalkstein Pinot Noir 2018:n (44 €, Alkossa 11,99 €).



Weingut Wageck sijaitsee Bissersheimin kunnassa Pfalzissa Saksan lounaiskulmassa. Tilalla on tarhoja 58 hehtaaria ja se kasvattaa niillä pääasiassa Pinot Noiria ja Chardonnayta. Tarhojen maaperä on kalkkikivistä, joten viineissäkin pyritään tuomaan esiin mineraalisuutta. Viinit käyvät spontaanisti ja kypsyvät sekä terästankeissa että tammitynnyreissä.

Salapoliisitaidot loppuivat kesken, joten Kalkstein Pinot Noirista ei ole sen tarkempia speksejä. Olettaisimme, että se on kypsynyt tammitynnyrissä ainakin jonkin aikaa, sillä sen maku oli kohtalaisen runsas ja pehmeä viileän alueen pinot noiriksi - tai spätburgunderiksi, millä nimellä rypälelajiketta nyt haluaakin kutsua. Muuten viini oli maukas, punamarjainen (kirsikkaa, vadelmaa, puolukkaa) sekä mausteinen ja hieman yrttinen, miellyttävän hapokas eikä kovinkaan tanniininen.



Paahdetun palsternakkakeiton ja juureslastujen kanssa se kävi kohtalaisesti - yhdistelmä ei ollut täydellinen, mutta riittävän hyvä, kun keitto ja viini lämmittivät reippaan ulkoilun jälkeen. Viini maistui myös hyvin sellaisenaankin ruokaa odotellessa.

Kermaisen pehmeän keiton äärellä kiittelimme itseämme siitä, että päätimme mennä ravintolaan, sillä noin viiden aikaan iltapäivällä alkaneen Lux Helsinki -kierroksemme jälkeen kello alkoi olla jo sen verran, että kokkaaminen itse ei olisi enää inspiroinut.



Loimulohen kanssa viini sopi yllättävän hyvin, sen hapokkuus pelasi lohen rasvaisuuden kanssa hyvin yhteen. Samoin se taittoi mukavasti kurpitsarisoton rasvaisuutta ja juustoisuutta.

Peuran kanssa viini sopi erittäin hyvin. Riistan maku korosti viinin marjaisuutta ja viinin hapokkuus puolestaan tasapainotti portviinikastikkeen makeutta.



Calvados-päärynäpiirakkaa varten emme säästelleet viiniä (tai tilanneet jotain lisää), piirakka maistui hyvin ihan ilman juomiakin.

Summa summarum: Wageck Kalkstein Pinot Noir 2018 oli odotetun hyvä yleispätevä ja edullinen ruokaviini, joka maistuu hyvin sellaisenaankin. Voisimme ostaa sitä uudelleenkin.