Tired Uncle Brewing Co. Uncle Joe - Kaffa San Lorenzo


Kaffa San Lorenzo on ensimmäinen olut väsyneiden setien uudessa Uncle Joe -sarjassa. Jokaisessa sarjan oluessa on kahvia, mutta oluttyyli, kahvityyli ja yhteistyöpaahtimo vaihtelevat. Tässä oluessa on Kaffa Roasteryn keskipaahtoista kahvia, jonka pavut ovat peräisin San Lorenzosta Boliviasta.


Uncle Joe - Kaffa San Lorenzo
Suomi; imperial coffee stout; 9,5 %; 5,15 € panimokaupassa

Panimo Tired Uncle Brewing Co.

Panimon mukaan Imperial Stout with coffee beans cultivated in San Lorenzo, Bolivia and roasted to a medium-roast by Kaffa Roastery.

Oluttyypin mukaan
Imperial stout -tyylin oluissa on yleensä paahdettua mallasta, kahvia, tummaa suklaata ja palanutta tuoksua. Usein myös karamellisuutta, luumua, taatelia tai rusinaa. Ikääntymisen myötä imperial stout saattaa alkaa muistuttaa portviiniä.

Lyhyesti: nokikahvinen stout

Kommentit

M: Havuinen tuoksu. Jotenkin IPA:mainen stout.

J: Olut on sysimustaa, beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on runsaasti kahvia ja paahteisuutta sekä hieman luumua. Siinä on myös jokin havuinen, hieman IPA:mainen aromi. Maku on tuoksun tavoin runsaan paahteinen ja nokikahvinen. Oluen lämmetessä luumuinen makeus voimistuu ja aromeihin tulee myös lakritsaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Jälkimaku on vielä paahteisempi kuin tuoksu ja maku, siinä on lisäksi turvesavua. Alkoholi ei maistu, mutta lämmittää.

Uncle Joe on maukas kahvistout, joka maistuu varmasti muillekin kuin kahvin ystäville. Pidin oikein paljon, arvosanaksi annan ++.