Rockmill Multiverse vol. 2

Näyte / Laughing Drinks





Vuonna 2017 toimintansa aloittanut Browar Rockmill toimii Gdanskissa, Puolassa. Panimon oluista olen aikaisemmin arvioinut Wheatwave Hefeweizenin ja Feels Like Pilsin sekä Friend or Foe?:n.

Multiverse vol. 2
Puola; gose; 5,0 %; 19 IBU; 8,58 €

Panimo Browar Rockmill

Panimon mukaan: Juicy, fruity Gose, filled with lime, grapefruit and orange.

Oluttyypin mukaan
Hapanolut (sour) valmistetaan villihiivojen ja usein myös maitohappobakteerien (lactobacillus ja pediococcus) avulla. Käyminen tapahtuu spontaanisti eikä sitä kontroilloida. Käyminen saattaa viedä kuukausia ja olutta voidaan kypsyttää tynnyreissä useita vuosia. Hapanoluet ovat nimensä mukaisesti happamia ja kuivia. Tunnetuimpia hapanoluttyylejä ovat Flanders red ale, gose, lambic ja Berliner weisse.

Lyhyesti: raikas ja hadelmäinen

Kommentit

M: Hedelmäinen, happamuuden lomassa on myös jotain makean appelsiinista.

J: Olut on sameaa ja sitruunankeltaista. Raikkaassa, hieman happamassa tuoksussa on limeä, appelsiinia ja sitruunakarkkia. Maku on runsaan limettinen, siinä on myös appelsiinia ja trooppista hedelmäisyyttä. Jälkimaku on limettinen ja lempeän greippinen. Kokonaisuus on raikas ja kevyt, mutta ei vetinen.

Hapanoluet eivät yleensä ole suosikkejani, mutta pidin Multiverse vol. 2:sta. Se olisi varmaan maistunut kesällä vielä paremmalta. Arvosanaksi annan +.