Black Stallion Cabernet Sauvignon 2019



Black Stallion Estate Winery sijaitsee eteläisessä Napa Valleyssa Oak Knoll Districtin alueella. Viinitila on avattu 2007 ja sen nimi on kunnianosoitus Silverado Horsemans' Centerille, jonka entisissä tiloissa viinimö toimii. Viinitilan osti 2010 Indelicaton suku, joka on valmistanut viiniä Kaliforniassa vuodesta 1924 lähtien.

Viinin rypäleet on kerätty tärkeimmiltä ala-alueilta ympäri Napa Valleyta. Jokaisen ala-alueen viinit kypsytetään erillään, ja lopullinen viini sekoitetaan vasta kypsytyksen jälkeen. Viiniä on kypsytetty 18 kuukautta tammitynnyreissä, joista 80% oli ranskalaisia ja 20% amerikkalaisia.



Black Stallion Cabernet Sauvignon 2019
Napa Valley, Kalifornia. Yhdysvallat; Cabernet Sauvignon; 29,99 € (vuosikerta 2020)

Tuottaja Black Stallion Estate Winery

Etiketin mukaan mustaherukkaa, luumua, karhunvatukkaa ja paahteisuutta

Rypäleen mukaan
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Ruokana picanha

Lyhyesti: mehevän tummamarjainen punaviini

Kommentit

M: Tummanpunaisen, lähes läpinäkymättömän viinin tuoksussa on kypsiä tummia marjoja, varsinkin mustaherukkaa ja luumua, satunnaista vihreää paprikaa sekä hieman makeaa mausteisuutta ja nahkaa. Viinin maku on täyteläinen, tummien ja marjojen lisäksi siinä on kahvia ja mausteisuus kääntyy hieman pippuriseen suuntaan, mitä säestävät napakat, mutta samettiset tanniinit. Jälkimaussa maistuu mustaherukkaa ja herukanlehteä.

Sellaisenaan se on ehkä aavistuksen hieman liian tanniinista - siihen tosin auttaa usean tunnin ilmaantuminen, mikä pehmentää makua. Ruoan kanssa viini on kuitenkin parhaimmillaan. Kokonaisena paistetun, savuisella mausteseoksella maustetun picanhan kanssa se toimii oikein hyvin, samoin suolaisen halloumin - makea viinirypälelisuke on ehkä hieman liikaa. Se voisi toimia myös muiden liharuokien kanssa varsinkin, jos näin kesällä grillailee lihaa tai paistaa ronskeja pihvejä. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on tummaa marjaa, mustaherukkaa, luumua, mausteisuutta ja hieman tammea. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös kahvia ja yrttejä. Tanniinisuutta on jonkin verran, mutta tanniinit ovat pehmät ja niitä tasapainottaa hapankirsikkainen hapokkuus. Jälkimaku on vahvan mausteinen ja herukkahilloinen, siinä on myös hieman mansikkaa.

Ruoan kanssa viini sopi oikein hyvin. Se kävisi varmasti myös riistan ja kovien juustojen kanssa. Makeuden ansiosta viini menee myös sellaisenaan. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.