Maze Shiraz Cabernet Sauvignon 2021

Näyte / Fiksuviini

Saimme hieman ennen juhannusta Fiksuviiniltä näytteenä Maze Shiraz Cabernet Sauvignon -humppakuution ja otimme sen mielellämme vastaan, koska ajattelimme heti tietenkin juhannuksen grillauksia. Fiksuviini puolestaan on palvelu, joka auttaa löytämään hyvän hinta-laatusuhteen viinejä - lue lisää vaikkapa tästä postauksesta.

Saamastamme punaviinistä tai sen tuottajasta ei löydy kovinkaan paljon tietoa. Se on peräisin Limestone Coastin alueelta Etelä-Australiasta, joka on kolmanneksi suurin osavaltio, mutta jossa asuu vain kymmenesosa Australian väestöstä. Se on kuitenkin maan merkittävin viinintuotantoalue, jossa tuotetaan yli puolet australialaisista viineistä. Osavaltiossa sijaitsevat esimerkiksi tunnetut viinialueet Barossa, Adelaide Hills, McLaren Vale, Eden Valley ja Clare Valley.



Maze Shiraz Cabernet Sauvignon 2021
Etelä-Australia, Australia; Shiraz, Cabernet Sauvignon; 34,99 € / 3 l hanapakkaus

Tuottaja Galatea Beverages Oy

Etiketin mukaan mustaherukkaa, luumua, tummaa suklaata ja pehmeitä tanniineja.

Rypäleen mukaan
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Shiraz (Syrah): tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua 

Ruokana grilliruokaa ja pizzaa

Lyhyesti: mehevä ja mausteinen yleisviini

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsiä, jopa hilloisia tummia marjoja, mustaherukkaa, luumua, tummaa suklaata ja tammikypsytyksen tuomaa hieman vaniljaista mausteisuutta. Viinin maku on täyteläinen ja tuoksun tapaan kypsän marjainen, lisäksi sitä täydentävät suklaa, pieni pippurisuus ja yrttisyys. Tanniinit tuntuvat reiluina, mutta pehmeinä. Ne antavat viinille runkoa, joten se ei löpsähdä makeaksi hillopommiksi, vaan pysyy runsaan hedelmäisenä grilliviininä.

Erilaisten grilliruokien ja muun mätön kanssa viini sopii hyvin. Tanniineja on tarpeeksi liharuoan seuraksi, toisaalta taas sen pieni makeus saa sen toimimaan hyvin esimerkiksi ribsien, hampurilaisten tai grillatun lihan kanssa. Viini maistuu hyvin myös sellaisenaan eli jos kaipaat edullista, mutta mukavaa yleisviiniä, tässä on hyvä sellainen. Arvosanaksi Maze saa +.

J: Viini on hyvin tummanpunaista ja vivahtaa hieman purppuraan. Tuoksussa on mustaherukkaa, karhunvatukkaa, luumua sekä hieman tummaa suklaata ja mausteita. Tammikypsytys on tuonut tuoksuun aavistuksen vaniljaa. Makea, täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja, mausteisuus on voimakkaampaa kuin tuoksussa. Tanniinisuutta on jonkin verran, mutta tanniinit ovat pehmeitä. Jälkimaussa on herukkahilloa ja mausteisuutta sekä hieman yrttejä.

Kokeilimme viiniä kaikenlaisten liharuokien seurana ja se sopi niiden kanssa oikein hyvin. Maze menee hyvin myös sellaisenaan makeutensa ansiosta. Arvosanaksi annan +.