Maku Brewing Mustanaamio Golden Ale


Mustanaamio on vaeltava aave, mies joka ei kuole koskaan. Mustanaamio on kova koville ja hän taistelee julmuutta ja merirosvoutta vastaan. Mustanaamio asuu Pääkalloluolassa viidakossa, mutta toisinaan Mustanaamio poistuu viidakosta ja liikkuu kaupungissa kuin kuka tahansa meistä. Mustanaamio itse juo vain maitoa, mutta Maku Brewing on tehnyt Mustanaamio-kerhon jäsenille ja muille faneille suunnatun oluen. Etikettejä on neljä erilaista ja ensimmäinen erä on jo loppuunmyyty, mutta uusi erä on tulossa.

Mustanaamio
Suomi; golden ale; 4,5%; 2,99 € Mankkaan K-Supermarketissa

Panimo Maku Brewing

Panimon mukaan:
Mustanaamio Golden Ale 4,5% on hyvin simppeli ja suoraviivainen, kullankeltainen pintahiivaolut. Tasapainoinen määrä vaalean maltaan lievää makeutta, sekä jenkkihumalien kevyttä sitruksisuutta. Krispi, kuiva ja erittäin kova juotavuus!

Oluttyypin mukaan
Golden ale on alun perin englantilainen pintahiivaolut, jonka ominaisuuksia ovat vaalea, kullankeltainen väri ja mausteinen tai sitruksinen humalointi.

Lyhyesti: kova olut

Kommentit

M: Maistuu liian ipamaiselle ehkä humaloinnin takia. Joisin Mustanaamion tapaan ennemmin maitoa.

J: Olut on keltaista kuin Singh-merirosvojen varastama kulta. Tuoksussa on mallasta, hedelmäisyyttä, appelsiininkuorta ja Bangallan viidakon ruohoista tuoksua. Katkerahko maku toistaa tuoksun aromeja, appelsiininkuori on siinä voimakkaampaa kuin tuoksussa. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Sitruunaisuus ja kevyt pippurisuus hiipivät jälkimakuun kuin viidakkokissa.

Mustanaamio on maukas golden ale, tykkäsin. Urjakin antaisi tälle varmaan hyvän merkin sormuksellaan. Toisaalta oluttyylinä olisi ehkä pitänyt olla milk stout, jotta oltaisiin Pääkalloluolan ytimessä. Arvosanaksi annan joka tapauksessa +.