Panimo Himo Nygren raparperilager

Panimo Himo on erityislaatuinen pienpanimo, sillä se sijaitsee K-Citymarket Pirkkalan tiloissa Tampereen kupeessa. Kaupan olutosastolta on näkymä panimon tiloihin, ja lisäksi kaupan aulassa on erillinen panimokauppa, josta voi ostaa Himon yli 5,5 % vahvuisia oluita mukaan.

Nygren on tehty yhteistyössä Tampereen Kauppahallissa toimivan Kalaherkut Nygrenin kanssa.

Oispa kalaa


Nygren
Suomi; raparperilager; 4,8 %; 3,99 € K-Citymarket Pirkkalassa

Panimo Panimo Himo

Panimon mukaan:
”Oispa kalaa.” Kalaherkut Nygrenin kanssa yhdessä pantu ”kalan kaveri”, eli erityisesti seafoodin kanssa pariutuva vaalea lager, joka on maustettu raparperilla. Rapsakka lagerpohja ja raparperin luontainen happamuus ovat omiaan rehelliseen vetämiseen tai paremmankin kalalautasen vierelle. Testaa Nygreniä myös ruoan laitossa: Kokeile esimerkiksi korvata merellisen risoton viini raparperilagerilla, ei muuten leiki. Nygren livahtaa kurkusta alas kuin kalavale kaverin korvaan.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Ruokana mansikoita

Lyhyesti: kevyt ja raikas kesäolut

Kommentit

M: Maistuu oluelle, hieman raparperin makua ja hapokkuutta.

J: Olut on väriltään vaalean oljenkeltainen ja aavistuksen sameaa. Tuoksussa on mallasta, sitruunaa ja hieman raparperia. Maku on kuiva ja hapokas, katkeruutta ei ole kovin paljon. Raparperisuus on maussa siinä voimakkaampaa kuin tuoksussa. Jälkimaussa tasapainottelevat maltaisuus ja raparperi. Kokonaisuus on kevyt ja raikas.

Kissan harmiksi oluen kanssa ei ollut kalaa, vaan tuoreita mansikoita. Yhdistelmä toimi yllättävän hyvin, sillä mansikka vahvisti raparperin aromia oluessa. Sellaisenaan raparperi jäi oluessa hieman liikaa taustalle, se olisi voinut maistua enemmänkin. Nygren on ihan kiva kesäolut, joka saa arvosanaksi 0.