Roger Goulart Millésimé Cava Brut 2020


Sant Esteve Sesroviresissa, Alto Penedèsissä sijaitseva Roger Goulartin viinitila perustettiin vuonna 1882 ja jo sitä ennen Goulartin suvun maatila on sijainnut alueella 1700-luvun alusta alkaen. Viinitila sai alkunsa, kun samppanjan alueen kuohuviineistä innostunut Canalsin perhe halusi ryhtyä valmistamaan itse samantyylisiä viinejä. Viinitilalla on säilytyskellareita peräti kilometrin verran.

Roger Goulart Brut Millésimé Cava on tehty Penedésin alueella sijaitsevien tarhojen rypäleistä. Jokaisen viiniin käytetyn lajikkeen rypäleet on puristettu erikseen, ja rypäleet on jäähdytetty ennen puristamista, jotta aromit pysyvät paremmin tallella. Rypäleistä ei myöskään puristeta kaikkea mehua, ainoastaan puolet. Käyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa (16-18 °C) valikoitujen hiivojen kanssa, ja viini kypsyy vähintään 18 kuukautta ennen myyntiin tuloaan.

Roger Goulart Millésimé Cava Brut 2020
DO Cava, Espanja; 40 % Xarel-lo, 30 % Macabeo, 30 % Parellada; 16,99 €

Tuottaja Roger Goulart

Etiketin mukaan ainutlaatuista artesaanicavaa

Rypäleen mukaan
Macabeo: kuiva, keskihapokas, villejä kukkia ja karvasmantelia
Xarel-lo: hapokkuutta, kirpeää omenaa, hedelmäisyyttä, kermaisuutta, joskus kasviksia
Parellada: hedelmäisyyttä, hapokkuutta

Ruokana Jamie Oliverin kana ja chorizo -paella

Lyhyesti: hyvin kehittynyt cava



Kommentit

M: Vaalean kullankeltaisen viinin tuoksussa on paahteisuutta, keltaista omenaa, päärynää, sitruunaa ja hieman makeaa mausteisuutta. Tuoksun tavoin myös maussa on omenaa, kypsää sitrusta ja muita vaaleita hedelmiä. Viini on hapokas ja hedelmäinen, jälkimaussa maistuu sitruksen ja omenan lisäksi myös suolaista mineraalisuutta. Kaikkiaan viini on mukava kokonaisuus, toisaalta raikas ja hedelmäinen, mutta toisaalta myös jo kivasti kehittynyt.

Ruoan kanssa viini sopii hyvin ja sitä siemailee ihan mielellään mausteisen paellan kanssa. Se maistuu myös sellaisenaan ilman ruokaakin. Arvosanaksi Roger Goulart Millésimé Cava Brut 2020 saa +.

J: Viini on kirkasta ja vaalean kullankeltaista. Tuoksussa on kypsää sitruunaa, keltaista omenaa, paahteisuutta ja aavistus mineraalisuutta. Maku on kuiva ja hapokas ja se toistaa tuoksun aromeja. Sitruunaisuus on maussa kirpeämpää kuin tuoksussa. Hapokkuus voimistuu jälkimaussa, jossa on myös paahteisuutta ja mineraalisuutta.

Viini sopi hieman mausteisen paellan kanssa yllättävän hyvin. Sen hapokkuus leikkasi ruoan rasvaisuutta ja paahteisuus puolestaan komppasi mausteita. Roger Goulart Brut Millésimé Cava menee hyvin myös sellaisenaankin. Arvosanaksi viini saa +.