Lehe Pruulikoda May the Sunflower Seeds Grow Stout



Putinin (хуйло́) aloittama laiton hyökkäyssota Ukrainaa vastaan jatkuu edelleen. Sodan runtelema Ukraina tarvitsee apua, ja auttaa voit esimerkiksi HS:n listaamien järjestöjen kautta

Lehe Pruulikodan May the Sunflower Seeds Grow on maustettu paahdetuilla auringonkukansiemenillä. Se on saanut inspiraationsa tapauksesta, jossa ukrainalainen mummo antoi venäläiselle sotilaalle auringonkukansiemeniä ja kehotti laittamaan ne taskuun, jotta auringonkukat lähtevät kasvamaan, kun sotilas kuolee Ukrainassa. Auringonkukka on myös Ukrainan kansalliskukka.

Kaikki Ukrainaan liittyvät olutpostaukset pääset lukemaan tunnisteen "oluttaukrainalle" kautta. 



May the Sunflower Seeds Grow
Viro, Stout; 7,0 %; IBU 30; 2,90 € Lehen verkkokaupassa

Panimo Lehe Pruulikoda

Panimon mukaan:
“Take these seeds and put them in your pockets so at least sunflowers will grow when you all lie down here,” is the sentence said by the Ukrainian old lady to the soldier of the aggressor country, which has become one of the symbols of resistance. This Ukraine-inspired stout is brewed with roasted sunflower seeds. The sunflower is the national flower of Ukraine.

Oluttyypin mukaan
Stout on tumma pintahiivaoluttyyppi, jonka valmistamisessa käytetään paahdettua, mallastamatonta ohraa. Stoutissa on usein paahteisuutta, suklaata, kahvia ja lakritsaa. 

Lyhyesti: paahteinen, hieman makea stout.

Kommentit

M: Paahteinen, ei liian makea.

J: Olut on tummanruskeaa, lähes mustaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa kohtuullisesti. Tuoksussa on paahteisuutta, ruisleipää ja siirappia. Maku on voimakkaan paahteinen ja nokikahvinen. Tuoksun makeat aromit ovat maussa aluksi melko mietoja, mutta voimistuvat oluen lämmetessä. Maussa on myös tummaa suklaata ja pähkinää. Suutuntuma on kevyehkö. Paahteisuus jatkuu pitkässä jälkimaussa. 

En osaa sanoa, maistuvatko paahdetut auringonkukansiemenet, sillä en ole niitä maistanut. Paahteisuutta oluessa ainakin on.

May the Sunflower Seeds Grow on hyvä stout, tykkäsin. Arvosanaksi annan +.