Kakola Brewing Company Atelier 42 Farmhouse Saison


Kakola Brewing Companyn mukaan Atelier-sarjassa "etsitään uusia olut-ulottuvuuksia kokeellisin keinoin". Oluilla ei ole varsinaista nimeä, ainoastaan valmistusjärjestyksensä mukainen numero. Oluet ovat kertaeriä, ja sarja on päässyt jo numeroon 42 asti.

Atelier 42:n valmistuksessa on käytetty ohran lisäksi kauraa, spelttiä, riisiä ja ruista. Humalointiin on käytetty Hersbruckeria, Pacificaa ja Saphiria.

Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen?


Atelier 42
Suomi; Farmhouse Saison; 6 %; 8,00 € Kakola Brewingin panimokaupassa

Panimo Kakola Brewing Company

Panimon mukaan
Kuiva, maanläheinen ja lempeän funky mixed fermentation saison. Kypsää hedelmää ja kevyttä sitrusmaista makeutta tasapainottaa hienovarainen, mausteinen humalan vivahde ja pitsimäiset kuplat.  Käsin pullotettu puolikkaisiin shamppispulloihin (375ml).

Oluttyypin mukaan
Farmhouse ale ei ole erillinen oluttyyli, vaan yläkäsite, joka sisältää erilaisia oluttyylejä kuten saisonin, Bière de Gardenin, maltølin ja suomalaisen sahdin. Saison taas on Belgian ranskankieliseltä alueelta kotoisin oleva pintahiivaolut. Saison oli alun perin kesäolut, jota pantiin maatiloilla maaliskuussa kesää varten. Saisonit ovat yleensä aromeiltaan belgihiivaisia, hedelmäisiä, yrttisiä ja mausteisia. Farmhouse saison lienee siis näiden yhdistelmä.

Lyhyesti: raikas saison, sopii nautittavaksi vaikka Maailmanlopun ravintolassa

Kommentit

M: Aromeissa on appelsiinia ja vehnäoluen tyylistä banaania. Maku ei ole kovin hapan.

J: Olut on oljenkeltaista ja sameaa kuin Zaphod Beeblebroxin järjenjuoksu. Maanläheisessä tuoksussa on sitruunaa, valkopippuria, korianteria ja hieman banaania. Aavistuksen hapan maku toistaa tuoksun aromeja, lisäksi siinä on mausteisuutta. Suutuntuma on kevyt, ainakin Pangalaktiseen kurlauspommiin verrattuna. Jälkimaussa on sitruunaa, banaania ja mausteisuutta.

Atelier 42 on hyvä ja raikas saison, tykkäsin. Se meni hyvin sellaisenaan eikä kaivannut ruokaa seurakseen. Arvosanaksi annan +.