Panimo Hoppa Kouvola Lager

Panimo Hoppa on Kuusaalla (eli Kuusankoskella, joka on nykyisin osa Kouvostoliittoa) toimiva pienpanimo, joka on perustettu vuonna 2017. Panimo toimii 1920-luvulla rakennetussa rakennuksessa, jossa oli vuoteen 1984 asti Heinonen & Laurikainen Oy:n sekatavarakauppa. Samassa kiinteistössä on myös Panimo Hopan panimokauppa ja taproom Vanha kauppa.

Kouvolan taajamien mukaan nimettyä kotiseutuolutta tehtiin ensimmäisen kerran keväällä 2022. Kyseessä piti olla kertaerä, mutta suuren suosion vuoksi olutta tehdään edelleen. Tänä vuonna oluen etiketeissä ovat Kouvola, Kuusaa, Valkeala, Jaala, Koria, Elimäki, Voikkaa, Inksa (Inkeroinen) ja Mylsä (Myllykoski).

Hoppan oluista olemme bloganneet myös aikaisemmin.



Kouvola
Suomi; lager; 4.6 %; 4,50 € SOPP:in kaupassa

Panimo Panimo Hoppa

Panimon mukaan:
Vaalea ja raikas lagerolut. Hopan roadtrip ympäri Kouvolaa on kunnianosoitus kauniille ja monipuoliselle kotiseudullemme. Sen vaihtuvia maisemia on matkakuviin tallentanut graafikko Jenni Kolehmainen. Matka jatkuu, hyppää kyytiin!

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Ruokana lohileipää

Lyhyesti: hyvä peruslager

Kommentit

M: Maistuu lagerille. Pieni betoninen vivahde.

J: Olut vaahtoaa kaadettaessa kuin Ankkapurha, mutta vaahto katoaa pian. Väriltään hieman samea olut on kullankeltaista. Tuoksussa on runsaasti mallasta sekä hieman ruohoa. Raikas maku on maltainen ja aavistuksen hedelmäinen. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Katkeruutta on aluksi vain vähän, mutta se vahvistuu vähitellen. Jälkimaku on katkera ja maltainen.

Kouvola on maukas, mutta yllätyksetön lager. Lohileivän kanssa olut sopi hyvin. Se menee mainiosti myös sellaisenaan vaikka Kaajärven rannalla tai Pohjola-talon parkkipaikalla. Arvosanaksi Kouvola-olut saa +.