Olutta Ukrainan tueksi: Chernigivske Lager

Kauppareissulla huomasimme ukrainalaisen oluen, jota emme olleet juoneet aikaisemmin. Koska eilen (24.8.) oli Ukrainan kansallispäivä, olut päätyi saman tien maistoon.

Chernigivsken panimo sijaitsee Tšernihivin kaupungissa saman nimisessä maakunnassa Pohjois-Ukrainassa. Panimo on perustettu vuonna 1976 ja sen omistaa nykyisin monikansallinen Anheuser-Busch (AB) InBev. Chernigivske Lagerin valmistaminen aloitettiin 1988. Vuodesta 2022 lähtien oluen tuotto on lahjoitettu Ukrainan humanitaariseen apuun.

Kaikki Ukrainaan liittyvät olutpostaukset pääset lukemaan tunnisteen "oluttaukrainalle" kautta.

Chernigivske Lager
Ukraina; lager; 4,6 %; 3,75 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Chernigivske

Panimon mukaan olut sisältää maissia.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Lyhyesti: kevyt lager

Kommentit

M: Maistuu oluelle, maltainen.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksu on mieto, siinä on lähinnä maltaisuutta ja aavistus paahteisuutta. Raikas maku on runsaan maltainen, suutuntuma on kevyt ja katkeruutta on hillitysti. Maissi tuo makuun hieman makeutta. Jälkimaussa on maltaisuutta ja vähän ruohoa.

Chernigivske Lager ei aiheuta kovin suuria tunteita eikä oikein erotu marketien peruslagereista, Se on kevyttä ja helppoa juotavaa ja menisi hyvin saunaoluena. Arvosanaksi Chernigivske Lager saa 0.