Espoon oma panimo Cheers from Örkkiniitty Dunkel



Espoon oma panimon syksyn uutuuksiin kuuluu Cheers from Örkkiniitty Dunkel. Etiketti on saanut innoituksensa fantasiamaailmoista, mutta nimi ei. 

Espoossa on Örkkiniityn asuinalue Vihdintien varrella. Tylsän selityksen mukaan nimi ei liity Sormusten herran tai Dungeons & Dragonsin örkkeihin, vaan Örke-nimiseen suohon, josta on ensimmäinen maininta vuodelta 1773. Ajan myötä Örke olisi sitten muuttunut vähitellen örkiksi. Oli niin tai näin, olut päätyi kuitenkin leffajuomaksi, kun katsoimme Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves -elokuvan. 



Cheers from Örkkiniitty
Suomi; dunkel; 5,0 %; 4,00 € Espoon oman panimon verkkokaupassa

Panimo Espoon oma panimo

Panimon mukaan 
München Dunkel on maltainen oluttyyli, jossa on syvä, moninainen ja täyteläinen maltaan maku. Leipäisä ja jopa hiukan paahteinen syksyn sesonkijuoma. 

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Tummat lagerit saavat värinsä tummista maltaista, jotka tuovat olueeseen paahteisuutta, karamellisuutta, leipäisyyttä ja suklaisuutta. Saksalaiset Dunkel ja Schwarzbier ovat esimerkkejä tummista lagereista.

Lyhyesti: paahteinen ja leipäinen olut

Kommentit

M: Paahteinen ja makeahko.

J: Olut on väriltään syvän tummanruskeaa. Tuoksussa on pähkinää, paahteisuutta ja makeahkoa ruisleipää. Maku toistaa tuoksun aromeja, paahteisuus on siinä voimakkain aromi. Suutuntuma on kevyehkö, mutta ei vetinen. Jälkimausa on ruisleivän ja paahteisuuden lisäksi tummaa suklaata.

Elokuvan kanssa olut kävi hyvin, vaikkei siinäkään ollut örkkejä. Cheers from Örkkiniitty on maukas dunkel, arvosanaksi se saa +.