Kotka Steam Brewery Albatross White IPA

Kotka Steam Brewery on vuonna 2018 toimintansa aloittanut kotkalainen pienpanimo, joka sijaitsee 1894 rakennetun Kotkan Höyrypanimon tiloissa. Panimo on tänä vuonna joutunut koronan ja Ukrainan sodan aiheuttaman kustannusten nousun vuoksi talousvaikeuksiin, mutta ei aio luovuttaa. Tällä hetkellä meneillään on osakeanti ja panimo lanseerasi tänä vuonna uuden tuotteen, Sampanja Pilsin. Tarkkaan ottaen kyseessä on ennen kieltolakia valmistettu juoma, joka on nyt palautettu tuotantoon modernina versiona.

Maistoimme Sampanja Pilstämän vuoden SOPP:issa, ja nyt maistoon pääsi SOPP:ista mukaan ostettu Albatross White IPA.

Albatross
Suomi; white IPA; 5,5 %; IBU 75; 4,50 € SOPP:in kaupassa

Panimo Kotka Steam Brewery

Panimon mukaan:
Albatross IPA on raikkaasti humaloitu ja kevyen sitruksinen White IPA. Se sopii hyvin niin Kap Hornin kiertäjille, kuin tavallisille Heiskasille.

Oluttyypin mukaan
White IPA on IPA:n ja belgialaisen witbierin yhdistelmä, jonka kehittivät vuonna 2010 Deschutes Breweryn ja Boulevard Brewingin panimomestarit Larry Sidor ja Steven Pauwels.

Ruokana cevicheä

Lyhyesti: keskitäyteläinen ja sitruunainen IPA

Kommentit

M: IPA on gyyh.

J: Olut on väriltään oranssiin vivahtavan kullankeltainen. Tuoksussa on sitruunaa, greippiä, appelsiininkuorta ja hieman maltaisuutta. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja, mutta greippi on siinä voimakkaampaa kuin tuoksussa. Katkeruutta on kohtalaisesti ja suutuntuma on keskitäyteläinen. Greippisyys jatkuu myös jälkimaussa, jossa on lisäksi mausteisuutta ja maltaisuutta.

Ruoan kanssa Albatross sopi melko hyvin. Ceviche voimisti oluen sitruunaisuutta ja greippisyyttä eikä olut kavahtanut ruoan chiliä. Arvosanaksi Albatross saa 0.