Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2023


Perinteinen syksyn merkki on se, että Fat Lizard Brewingin Glims Wet Hop Ale tulee myyntiin. Olueen käytetään Talomuseo Glimsin puutarhassa kasvavan villihumalan satoa ja sitä tuotetaan vain rajoitettu erä. 

Tämän vuoden erä tuli myyntiin 23.9.2023. Kyseessä on oluen kuudes "vuosikerta", ensimmäinen Glims Wet Hop Ale valmistetttiin 2018. Ostorajoitus oli kaksi pulloa per talous.



Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2023
Suomi; pale ale; 5,0 %; 25 IBU; 16 € panimokaupassa / 0,75 l

Panimo Fat Lizard Brewing

Panimon mukaan  Lempeän aromikas ja raikas ale sopii ruokajuomaksi fiinimpäänkin rapupöytään tai muuten vaan siemailtavaksi. Nauti tuoreeltaan ja kylmänä!

Oluttyypin mukaan
Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä pale ale -maltaasta.

Lyhyesti: raikas wild ale

Kommentit

M: Maistuu oluelle

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Miedossa tuoksussa on maltaisuutta, keksiä, ruohoa ja hieman sitruunaa. Maku on voimakkaan katkera, siinä on havua, sitrusta ja maltaisuutta. Katkeruus voimistuu entisestään jälkimaussa ja muuttuu kirpeän greippiseksi.

Glimsin villihumala tuottaa joka vuosi selkeästi erilaista olutta. Tämänvuotinen versio muistuttaa Indian Pale Lageria, siinä on lagerin raikkautta ja maltaisuutta sekä IPA:n katkeruutta ja greippisyyttä. Aikaisempien vuosien Glims Wet Hop Aleista se on lähimpänä vuoden 2019 versiota. Arvosanaksi tämän vuoden versio saa +.

Katso myös aikaisemmat vuosikerrat.