Maku Brewing Härkönen Papu Ale

Maku Brewingin uutuusolut Härkönen sisältää mallastettua härkäpapua, jota oluessa on noin viidennes. Pääraaka-aine on edelleen mallasohra. 

Härkäpapu on yksi maailman vanhimmista viljelysajeista, mutta Suomessa sitä käytetään enimmäkseen vuoroviljelyssä vähentämään lannoitteiden ja torjunta-aineiden tarvetta ja suurin osa tuotetusta härkäpavusta päätyy rehukäyttöön. Härkäpapu on kuitenkin hyvä proteiinin lähde (kuten esimerkiksi Härkis osoittaa) ja ilmeisesti se sopii myös oluen raaka-aineeksi.

Härkönen Papu Ale
Suomi; pale ale; 5,0 %; 2,70 € S-market Sokos Helsingissä

Panimo Maku Brewing

Panimon mukaan:
Härkäpavusta valmistettu Härkönen on hennon maltainen ja kevyen sitruksinen, rehti pale ale (tai tarkemmin sanottuna Papu Ale). Ja vielä gluteeniton sellainen!

Oluttyypin mukaan
Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä pale ale -maltaasta.

Lyhyesti: hyvä pale ale

Kommentit

M: Maistuu oluelle. Tuoksu on vähän ruohoinen.

J: Olut on sameaa ja väriltään vaalean kuparista. Hedelmäisessä tuoksussa on sitruunaa, ruohoa, mallasta ja greippiä. Aavistuksen makea maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös maltaisuutta ja appelsiininkuorta. Katkeruutta on jonkin verran. Jälkimaussa on runsaasti greippiä ja vähän korianteria.

Härkönen on maukas pale ale, mutta se ei juurikaan erotu vastaavista oluista. Voinkin siis todeta, että härkäpapu on oluen ainesosana neutraali eikä se ei maistu oluen aromeissa lainkaan. Arvosanaksi annan 0.