Takatalo & Tompuri Pulkkinen lager

Eikö tässä olisi nyt pikapalaverin paikka, kun Pulkkinen-olut on palannut maitokauppojen hyllyille? Varsinkin, kun kyseessä ei ole kumpikaan viimevuotisista Pulkkinen-oluista, jotka teki Beer Hunter's. Tänä vuonna myyntiin on tullut Takatalo & Tompurin tekemä Pulkkinen-lager. Etikettejä on seitsemän erilaista ja jokaiseen on kuvattu jokin sarjan hahmoista mietelauseineen.

Jos et ole nähnyt Nelosella vuosina 1999-2002 esitettyä Pulkkinen-sketsisarjaa, se on katsottavissa YLE Areenassa.

Kyllä sä oot ihme epeli, eihän kissat juo olutta
Pulkkinen
Suomi; lager 4,6 %; 3,99 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Takatalo & Tompuri

Etiketin mukaan "Pakko päästä Manen kanssa kaataan ja nopeesti."

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. 

Lyhyesti: nyt mä näkisin, että aletaan olla lagerin ytimessä

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on mallasta, yrttejä, ruohoa ja hieman sitruunaa. Raikas, hieman makea antaa tulla maltaisuutta ja hedelmäisyyttä ja kovaa! Jälkimaku ei häslää vaan jatkuu vahvan maltaisena.

Ihme homma tämäkin, kun taas on tehty taas hyvä olut eikä vaan rahasteta. Pulkkinen on hyvä lager, joka sopii vaikka saunaolueksi ja juotavaksi makkaran kanssa. Pidin tästä hieman enemmän kuin viimevuotisesta Pulkkinen Iso Amerikan Lagerista. Arvosanaksi annan +.