Husky Brewing Dragon Sour



Pitäjänmäen Hiomotiellä sijaitsevan Husky Brewingin Imperial Stout valittiin tämän vuoden huhtikuussa Helsinki Beer Festivalilla Vuoden olueksi. Nyt panimo on julkaissut ensimmäisen hapanoluensa, pitaijalla ja passionhedelmällä maustetun Dragon Sourin. 

Nykyään Huskyn panimokauppaan pääsee hakemaan olutta kätevästi myös pikaratikalla, lähimmät pysäkit ovat Kutomotie ja Takomotie.

Husky? Sehän on joku koira!


Dragon Sour
Suomi; hapanolut; 4,0 %; 4,20 € Huskyn panimokaupassa

Panimo Husky Brewing

Panimon mukaan maustettu pitaijahedelmäpyreellä ja passionhedelmäpyreellä

Oluttyypin mukaan
Hapanolut (sour) valmistetaan villihiivojen ja usein myös maitohappobakteerien (lactobacillus ja pediococcus) avulla. Käyminen tapahtuu spontaanisti eikä sitä kontroilloida. Käyminen saattaa viedä kuukausia ja olutta voidaan kypsyttää tynnyreissä useita vuosia. Hapanoluet ovat nimensä mukaisesti happamia ja kuivia. Tunnetuimpia hapanoluttyylejä ovat Flanders red ale, gose, lambic ja berliner weisse.

Lyhyesti: kevyen hapan ja hedelmäinen olut

Kommentit

M: Raikas ja pirtsakan hapan. Passionhedelmä maistuu voimakkaasti.

J: Olut on sameaa ja kuparinväristä. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, passionhedelmää, punaherukkaa, pihlajanmarjaa ja hieman greippiä. Maku on aluksi vähän makea, mutta muuttuu pian happamaksi. Maku toistaa tuoksun aromeja, passionhedelmä on siinä voimakkaampaa kuin tuoksussa. Jälkimaku on hapan ja hedelmäinen.

Dragon Sour on helppoa juotavaa, joka maistuu IPA-ihmisellekin. Se on enemmänkin kesäjuoma kuin syksyyn sopiva olut. Arvosanaksi annan 0.