Husky Brewing Imperial Stout



Husky Brewing on julkaissut uuden Imperial Stout -oluen, jonka valmistuksessa on käytetty ohran lisäksi kauraa ja hunajaa. Jos jouluoluet ovat vielä hankkimatta, niin Huskyn panimokauppa on avoinna ennen joulua 21.-23.12. ja välipäivinä 28.-30.12. klo 12-17.

Katso myös:



Imperial Stout
Suomi; Imperial Stout; 9,6 %; 5,90 € panimokaupassa (uutta olutta ei ollut vielä kassajärjestelmässä, joten olut myytiin tavallisen stoutin hinnalla)

Panimo Husky Brewing

Oluttyypin mukaan
Imperial stout -tyylin oluissa on yleensä paahdettua mallasta, kahvia, tummaa suklaata ja palanutta tuoksua, usein myös karamellisuutta, luumua, taatelia tai rusinaa. Ikääntymisen myötä imperial stout saattaa alkaa muistuttaa portviiniä.

Ruokana viski-taatelikakkua

Lyhyesti: tuhdin paahteinen imperial stout

Kommentit

M: Suklainen, kahvinen ja paahteinen.

J: Olut on mustaa. Makeassa tuoksussa on viikunaa, tummaa suklaata ja paahteisuutta. Maku toistaa tuoksun aromeja, paahteisuus on voimakkaampaa kuin tuoksussa. Suutuntuma on kevyempi kuin oletin. Pitkä jälkimaku on tumman kahvinen. Oluen lämmetessä paahteisuus voimistuu vielä lisää.

Olut sopi viski-taatelikakun kanssa hyvin, se voisi sopia myös joulutorttujen tai vaikka kinkun seuraksi. Huskyn versio imperial stoutista on oikein maukas, tykkäsin. Arvosanaksi annan +.