Lough Gill Sometimes You´re A Nut Stout

Näyte / RedBev




Lough Gill Brewery on perheomisteinen panimo, joka sijaitsee Sligon kaupungissa Irlannin länsirannikolla. Sometimes You´re A Nut on tehty yhteistyössä yhdysvaltalaisen Alewife Brewing -panimon kanssa. Se on saanut inspiraationsa Almond Joy -suklaapatukasta, jonka täytteessä on kookosta ja mantelia. 

Olut lanseerattiin markkinoille jo vuoden 2020 alussa, mutta Suomeen se on saapunut vasta nyt.



Sometimes You´re A Nut
Irlanti; imperial milk stout; 10,0 %; 6,90 €

Panimo Lough Gill Brewery

Panimon mukaan this 10% Pastry Stout is inspired by a chocolate bar we have all fallen in love with from the USA, an Almond Joy. Tons of chocolate sweetness backed up by marzipan from the almonds. Then a bang of coconut hits you right in the face. Craft Brewed in our independent brewery in Sligo.

Oluttyypin mukaan
Stout on tumma pintahiivaoluttyyppi, jonka valmistamisessa käytetään paahdettua, mallastamatonta ohraa. Stoutissa on usein paahteisuutta, suklaata, kahvia ja lakritsaa. Milk stoutiin on lisätty maitosokeria eli laktoosia. Oluthiiva ei pysty hyödyntämään laktoosia käymisessä, joten se jää olueen antamaan makeutta.

Lyhyesti: tuhti ja täyteläinen milk stout

Kommentit

M: Olutsiirappia.

J: Olut on tummanruskeaa, lähes mustaa. Makeassa tuoksussa on siirappia, pähkinää, mantelia ja suklaata sekä hieman kookosta. Täyteläinen, makea maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös toffeeta. Alkoholin määrää ei huomaa muuten kuin hieman lämmittävänä tunteena. Jälkimaussa on runsaasti paahdettua mantelia.

Sometimes You´re A Nut on erinomainen olut, lähes täydellinen kylmään talvi-iltaan. Se sopisi varmasti hyvin joulutorttujen tai taatelikakun kanssa ja menee hitaasti nautiskellen sellaisenaankin. Tölkistä riittää hyvin kahdelle hengelle. Pidin oikein paljon, arvosanaksi annan ++.