Joulukalenteri 2022, luukku 23 - Firestone Walker Mind Haze

Sokkoarvio 

Olut on sameaa ja appelsiinimehun väristä. Tuoksussa on sitruunaa, ananasta ja ruohoa sekä hieman trooppista hedelmää. Katkera, raikas maku toistaa tuoksun aromeja. Sitruuna on maussa huomattavasti kirpeämpää kuin tuoksussa, ja mukana on myös aavistus mangoa. Suutuntuma on hyvin kevyt. Jälkimaku on sitruunainen ja greippinen. Tämä on hazy IPA.

Vihjeeksi tälle annettiin The Jimi Hendrix Experience - Purple Haze ja bonuksena Queensrÿche - Operation Mindcrime



Arvio

Mind Haze is a hazy IPA done the Firestone way, created after a full year of experimentation at our Propagator R&D brewhouse in Venice, California. This is a beer that breaks the mold with explosive hop aromas, a luscious texture and unsurpassed shelf freshness for a hazy IPA. Juicy, fruity, and creamy, with pronounced tropical flavors and a true hazy-style mouthfeel.

Olut: Mind Haze
Oluttyyppi: hazy IPA
Panimo: Firestone Walker
Alkoholia: 6,2 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Kalifornialaisen Firestone Walker -panimon perustivat Adam "The Bear" Firestone ja David "The Lion" Walker vuonna 1996. Ajatus panimon perustamisesta syntyi siitä, että he eivät löytäneet mieleistään olutta ja päättivät tehdä sellaisen itse. Panimo sijaitsi ensin Los Olivosissa Firestonen suvun viinitilan yhteydessä ja siityi Paso Roblesiin vuonna 2001.

Oluttyyppi oli helppo arvata oikein, nimen suhteen oli hieman vaikeuksia. Firestone Walkerilta olen maistanut tähän mennessä vain tummia oluita, tämä oli ensimmäinen IPA. Mind Haze oli raikas ja kesäinen IPA, mutta ei oikein erottunut muista vastaavista.

Fazer-kalenteri

Julia-patukka. Se ei ollut oluen kanssa erityisen hyvä tai huono. Marmeladitäyte oli aavistuksen liian voimakkaan makuinen oluelle.

Muut joulukalenterin oluet