Nokian Panimo Keisari Hazy Pale Ale

Näyte / Nokian panimo



Hazy Pale Ale on yksi Nokian Panimon tämän syksyn uutuusoluista. Jussi arvioinut syksyn uutuuksista aikaisemmin Pint Please Indian Pale Lagerin ja Keisari Talviolut 2022:n.



Keisari Hazy Pale Ale
Suomi; Hazy Pale Ale; 4,8 %; 30 EBU

Panimo Nokian panimo

Panimon mukaan ei ole silmissä vikaa, jos näyttää samealta. Hazy, utuinen, pehmeä ja hedelmäinen Keisariperheen tulokas, jota nauttiessa voi aistia etelän hedelmien aromeja ja armotonta ammattitaitoa. Ohramaltaan lisäksi mukaan on lopsautettu kauraa ja vehnää pehmentämään tunnelmaa ja kouluttamaan uusi East Coast Pale Ale -hiiva uuteen nokialaiseen kotiinsa. Herkän hetken viehättävä seuralainen.

Oluttyypin mukaan
Hazy Pale Ale on yksi IPA-oluiden tyyleistä. India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa. New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä. Hazy pale ale puolestaan on NEIPA:n pikkuveli, jossa on vähemmän alkoholia ja hieman vähemmän humalointia kuin NEIPA:ssa.

Lyhyesti: raikas ja hedelmäinen olut

Kommentit

M: Maistuu oluelle. 

J: Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksu on runsaan hedelmäinen, siinä on sitruunaa, kypsää ananasta, appelsiinia, persikkaa ja aavistus havuisuutta. Raikas maku jatkaa tuoksun hedelmäisellä linjalla. Maussa on myös makeaa mandariinia sekä yrttejä. Katkeruutta on kohtuullisesti. Jälkimakua hallitsevat yrtit ja greippi.

Hazy Pale Ale maistuisi varmasti kesällä vielä paremmalta, mutta on se nytkin mainio olut ja edustaa hyvin oluttyyliään. Arvosanaksi annan +.