Hahn Boneshaker Zinfandel 2017

Hahn Estate perustettiin vuonna 1979, kun Nicky ja Gaby Hahn ostivat Smith & Hook Vineyardsin. Sen jälkeen toiminta on laajentui ja nykyisin talolla on viinitarhoja kolmella eri alueella Kaliforniassa. Taloa on johtanut vuodesta 2007 alkaen Nicky ja Gaby Hahnin poika Philip Hahn.

Boneshaker Zinfandel on talon sanojen mukaan kalifornialaisen Lodin alueen zinfandelien ilmentymä. Siihen käytetyt rypäleet ovat Bruella- ja Fathom-tarhoilta, ja tarhojen köynnökset ovat jopa 60-100 vuotta vanhoja. Viini on kypsynyt 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 60 % oli uusia.

Hahn Boneshaker Zinfandel 2017
AVA Lodi, Kalifornia, USA; Zinfandel; 18,95 € Viking Linella vuonna 2020

Tuottaja Hahn

Etiketin mukaan luumua, karhunvatukkaa, tummaa suklaata ja vaniljaa, sopii BBQ-ribseille, lasagnelle ja pizzalle.

Rypäleen mukaan
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, alueen mukaan joko pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Ruokana jauhelihalla täytettyjä tacoja

Lyhyesti:tuhti ja täyteläinen punaviini liharuokien seuraksi



Kommentit

M: Myönnetään, että ostimme viinin nimen perusteella. Tummanpunaisen viinin tuoksussa on makeita tummia marjoja, herukkaa ja luumua sekä vaniljaisia mausteita, samoin maussa. Tanniinit tuntuvat kohtalaisen napakoina ja alkoholin määrän (14,5 %) huomaa aina silloin tällöin - toisin sanoen viini on melko pitkälti sellainen zinfandel kuin odotinkin. Viini on robusti, täyteläinen ja miellyttävää juotavaa, kun lumisena talvi-iltana kaipaa jotain tuhtia ja lämmittävää.

Tacojen kanssa viini sopii hyvin, ja se voisi sopia myös grilliruoan tai hampurilaisten kanssa. Arvosanaksi Boneshaker Zinfandel saa 0.

J: Viini on syvän tummanpunainen. Tuoksussa on herukkahilloa, karhunvatukkaa, luumua ja aavistus mausteisuutta sekä vaniljaa. Makea, kohtalaisen tanniininen maku toistaa tuoksun aromeja, mausteisuus ja vanilja ovat siinä voimakkaampia kuin tuoksussa. Maussa on myös hieman lakritsaa. Jälkimaku on mausteinen ja herukkahilloinen. Alkoholin määrän huomaa lämmittävänä tunteena.

Ruoan kanssa viini kävi hyvin. Se menisi varmaan hyvin myös ribsien ja hampurilaisten kanssa. Boneshaker on juuri sellainen zinfandel, joista tykkään. Arvosanaksi annan +.