Joulukalenteri 2022, luukku 6 - UFO Beer Company Maine Blueberry

Hyvää itsenäisyyspäivää! 

Sokkoarvio 

Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on runsaasti jotain makeaa hedelmää, olisiko passionhedelmä tai aprikoosi? Tai omenahillo? Sama hedelmäisyys toistuu maussa, jossa on myös vähän yrttisyyttä. Jälkimaku on hieman hapan. Jonkinlainen hapanolut kenties?

Vihjeeksi tälle annettiin "kuninkaallista kauhua" ja UFO - Doctor Doctor 

 Arvio

We’ve enjoyed the wild blueberries of Maine for as long as we remember. Be it blueberry pies, muffins, pancakes, or by the handful straight from the carton, there’s something special about the satisfying sweetness of Vacationland’s state fruit. This blueberry ale was first brewed exclusively for Maine as our ode to those wild blueberries—but one thing led to another and this limited release found itself in our 2020 Spring Mix pack, and then available everywhere as a year-round offering.

Olut: Maine Blueberry
Oluttyyppi: ale
Panimo: UFO Beer Company
Alkoholia: 4,8 %
Joisin uudelleen (K/E): K

UFO Beer Company perustettiin vuonna 1998 ja se on ollut vuodesta 2014 lähtien työntekijöiden omistama. Panimon ensimmäinen olut oli UnFiltered Offering (UFO) Hefeweizen. Maine Blueberry on maustettu kanadanmustikalla, joka on Pohjois-Amerikan alkuperäislaji ja joka kasvaa luonnonvaraisena Kanadan itä- ja keskiosissa ja Yhdysvaltojen koillisosassa. Maine puolestaan on Yhdysvaltojen suurin kanadanmustikan tuottaja.

Ei ollut passionhedelmää eikä hapanolut. Aivoja ei saanut nyrjähtämään niin, että keltaisesta oluesta olisi tunnistanut mustikan. Tykkäsin.

Fazer-kalenteri

Maitosuklaa & valkoinen suklaa -patukka. Patukka kävi mustikkaisen oluen kanssa erinomaisesti. Olut pyyhki oluen rasvaa ja suklaa voimisti oluen mustikkaisuutta.

Muut joulukalenterin oluet