Joulukalenteri 2022, luukku 1 - Oskar Blues Brewery Death by Coconut

On jälleen aika aloittaa perinteinen olutjoulukalenteri. Tänä vuonna kalenterina on Beer Republicin versio, joka sisältää 24 erilaista pohjoisamerikkalaisten panimoiden olutta. Lähes kaikki oluet ovat ensi kertaa Beer Republicin valikoimassa tai ne on valmistettu erityisesti kalenteria varten. Ennakkoalen ja postikulujen jälkeen hinnaksi tuli 107,49 €.

Tänäkin vuonna Jussi maistelee oluet ensin sokkona ja sitten Fazerin Patukat-joulukalenterista tulleen herkun kanssa. Taffel päätti olla tänä vuonna julkaisematta joulukalenteria, muuten sekin olisi hankittu oluiden seuraksi.

Sokkoarvio 

Olut on väriltään tummanruskeaa, beigeä vaahtoa muodostuu kohtuullisesti. Tuoksu on makea, siinä on vaniljaa, luumua, pähkinää, tummaa suklaata ja toffeeta. Katkerahkossa maussa on runsaasti vaniljaa ja sen lisäksi paahteisuutta sekä suklaata. Jälkimaku on vaniljainen ja suklainen. Olisiko stout?

Vihjeeksi tälle annettiin Harry Nilsson - Coconut.

Arvio

Intense pure liquid cacao flavors swirl with popping coconut aromas, all supported by a semi-sweet porter made from loads of our dark chocolate and extra dark caramel malt.

Olut: Death by Coconut
Oluttyyppi: Irish style porter
Panimo: Oskar Blues Brewery
Alkoholia: 6,5 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Oskar Blues on coloradolainen panimoravintola, joka alkoi myydä oluttaan tölkeissä vuonna 2002. Nykyään Oskar Bluesilla on panimo Coloradon lisäksi Pohjois-Carolinassa ja Teksasissa. Death by Coconut on nimensä mukaisesti maustettu kookoksella sekä suklaalla. Kyseessä ei ole stout, vaan porter, mutta arvasin melko lähelle. Vaniljan tosin sekoitin kookokseen. Ihan hyvä alku, vaikka en kookoksesta hirveästi välitäkään.

Fazer-kalenteri

Susu-patukka. Se sopi oluen kanssa hyvin ja voimisti kookoksen makua.

Muut joulukalenterin oluet