Viisi viinitrendiä ja suosituimmat viinityylit (myös) vuonna 2023

Viinitrendit vaihtelevat ajan myötä ja riippuvat monista tekijöistä, kuten maantieteellisestä sijainnista, vuodenaikojen mukaisista juomatavoista ja muodista. Tällä hetkellä yleisesti näyttää siltä, että seuraavat asiat ovat suosittuja viinitrendeissä:

  1. Viinien ekologisuus ja luonnonmukaisuus: Monet ihmiset ovat kiinnostuneita viineistä, jotka on tuotettu luonnonmukaisesti ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.
  2. Paikalliset ja alueelliset viinit: Monet ihmiset haluavat tukea paikallisia viinituottajia ja nauttia viinejä, jotka ovat peräisin tietyiltä alueilta.
  3. Vähemmän tunnettujen rypälelajikkeiden suosio: Monet ihmiset ovat kiinnostuneita kokeilemaan vähemmän tunnettuja rypälelajikkeita, kuten orange winea tai valkoviinejä, jotka on valmistettu tummien rypäleiden kuorista.
  4. Natural wine: Natural wine on luonnonmukaisesti tuotettua viiniä, jota ei ole suodatettu tai säädetty kemiallisesti. Se saattaa sisältää hieman sameutta tai hapokkuutta, mutta se on suosittua erityisesti nuoremmassa viinin ystävien joukossa.
  5. Viinit, jotka sopivat erityisruokavalioille: Monet ihmiset etsivät viinejä, jotka sopivat erityisruokavalioille, kuten vegaanisille tai gluteenittomille ruokavalioille.

Viinityylit vaihtelevat maantieteellisestä sijainnista, rypälelajikkeesta ja viininvalmistustekniikasta riippuen, joten suosituimpia viinityylejä ei voida määrittää yleisesti. Tärkeintä on löytää omat mieltymykset ja kokeilla erilaisia viinejä. Joitakin tällä hetkellä suosittuja viinityylejä voivat olla esimerkiksi:

  1. Valkoviini: Valkoviini valmistetaan valkoisista rypäleistä ilman kuorien käyttöä. Se voi olla hapokas ja moniulotteinen tai täyteläinen ja makea.
  2. Punaviini: Punaviini valmistetaan punaisista rypäleistä kuorien kanssa. Se voi olla tanniininen ja täyteläinen tai pehmeä ja makea.
  3. Roséviini: Roséviini valmistetaan punaisista rypäleistä ilman kuorien käyttöä. Se on yleensä hapokas ja raikas ja saattaa sisältää makua hedelmistä, kuten omenasta ja sitrusta.
  4. Kuohuviini: Kuohuviini valmistetaan käyttäen metod champenoise -tekniikkaa, jossa viini saa kuohuvia molekyylejä lisäämällä siihen hiivaa ja sokeria. Se on yleensä hapokas ja raikas ja saattaa sisältää makua hedelmistä, kuten omenasta ja sitrusta.

Muistettavaa on, että viinityylit ovat laajat kategorioita, ja jokaisella tyylillä on omat alalajinsa ja erityispiirteensä. Tärkeintä on löytää omat mieltymykset ja kokeilla erilaisia viinejä.

    Vuoden viimeisen tekstin tuotti ChatGPT ja kuvat Stable Diffusion, ensi vuonna on taas oikeiden ihmisten vuoro... Vai onko? 

    Hyvää uutta vuotta 2023 kaikille!