Joulukalenteri 2022, luukku 5 - Captain Lawrence Brewing Co Clearwater Kölsch

Sokkoarvio 

Olut on kullankeltaista ja hieman sameaa. Tuoksussa on mallasta ja ruohoa sekä aavistus sitruunaa. Maku on runsaan maltainen, siinä on hieman ruohoa ja yrttejä. Jälkimaku on katkerahko ja maltainen. Veikkaan tämän olevan pils.

Vihjeeksi tälle annettiin CCR - Fortunate Son

Arvio

Everyone knows that New York has the best water in the world for bagels, bread, pizza, and, of course ­– beer!  Our beers are brewed with fresh, upstate, Westchester water – our pride and privilege. Clear NY water for a malty, crisp, German-style Kölsch. You’ll “Falls” in love with this “Dam” good beer.

Olut: Clearwater
Oluttyyppi: Kölsch
Panimo: Captain Lawrence Brewing Co
Alkoholia: 4,8 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Captain Lawrence Brewing Co sijaitsee Westchesterissä hieman New Yorkista pohjoiseen. Panimon perusti vuonna 2006 Scott Vaccaro ja se saavutti pian kuuluisuutta tynnyrikypsytetyillä oluilla ja hapanoluilla. Nykyisin valikoimaan kuuluu muitakin oluttyylejä.

Arvaus meni pieleen, sillä kyseessä on kölsch, joka on pintahiivaolut eikä sukua pilsille. Toisaalta kölschin humalointi muistuttaa usein pilsin humalointia. Tosin jos tarkkoja ollaan, Kölsch on nimisuojattu EU:ssa ja ainoastaan 50 kilometrin säteellä Kölnistä tuotettua olutta saa kutsua kölschiksi. Säädös ei kuitenkaan päde EU:n ulkopuolella. Hyvä olut joka tapauksessa.

Fazer-kalenteri

Suffeli-patukka. Se sopi oluen kanssa kohtuullisen hyvin. Patukka vahvisti oluen maltaisuutta, mutta olut ei ihan pärjännyt suklaan makeudelle.

Muut joulukalenterin oluet