Joulukalenteri 2022, luukku 9 - Black Plague Brewing Tony Hawps Birdhouse IPA

Sokkoarvio 

Olut on kullanväristä ja aavistuksen sameaa. Sen tuoksussa on sitruunaa, persikkaa ja trooppista hedelmää ja rapsakasti humalointia. Katkerahko maku toistaa tuoksun aromeja, sitruuna on siinä kirpeämpää kuin tuoksussa. Suutuntuma on kevyt. Pitkä jälkimaku on vahvan greippinen. Veikkaan tämän olevan IPA.

Vihjeeksi tälle annettiin kokonainen Spotify-soittolista

Arvio

This collaboration with the legend, Tony Hawk, & BIRDHOUSE Skateboards, we've manifested an incredibly smooth West Coast IPA, full of juicy hop flavors and low bitterness. Brewed with Simcoe and Amarillo hops for a dank, resinous pine foundation balanced with an outstanding aroma of tangerine citrus and hints of fresh grapefruit from the Citra and Centennial used in the dry-hop.

Olut :Tony Hawps Birdhouse
Oluttyyppi: IPA
Panimo: Black Plague Brewing
Alkoholia: 6,5 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Kalifornialainen Black Plague Brewing on perustettu 2017. Se sijaitsee Oceansidessa noin 55 kilometriä San Diegosta pohjoiseen. Panimon logossa on ruttotohtori, joka on panimon mukaan toivon ja yhteisöllisyyden symboli. Ruttotohtorit kiersivät Mustan surman (1346-1353) aikaan Eurooppaa yrittäen parantaa ihmisiä ja estää ruttoa leviämästä.

Oluen tyylin arvasin oikein, samoin nimen, ainakin osittain (kunhan vihjeitä taas avattiin tarpeeksi). Oluena Tony Hawps Birdhouse IPA on melko suoraviivainen, mutta se on helppoa juotavaa.

Fazer-kalenteri

Pätkis-patukka. Se ei sopinut oluen kanssa lainkaan, minttu puski oluen läpi.

Muut joulukalenterin oluet