Joulukalenteri 2022, luukku 22 - Healdsburg Beer Company Robust Porter

Sokkoarvio 

Olut on tummanruskeaa. Tuoksussa on kahvista paahteisuutta ja sen lisäksi toffeeta, luumua ja vaniljaa. Maku on vahvan paahteinen ja kahvinen, mutta siitä puuttuvat tuoksen makeat aromit. Paahteisuus vahvistuu jälkimaussa espresson ja nokikahvin sekoitukseksi. Veikkaan tämän olevan kahvistout.

Vihjeeksi tälle annettiin Jukka Gustavson - Robust

Arvio

Our Robust Porter is a rich and complex beer that is a favorite of our chef and brewer friends. In addition to providing a strong and durable sense of wholeness and calm, this beer has also been proven to make the drinker highly attractive.

Olut: Robust Porter
Oluttyyppi: robust porter
Panimo: Healdsburg Beer Company
Alkoholia: 6,1 %
Joisin uudelleen (K/E): K 

Kalifornialainen Healdsburg Beer Company sai alkunsa sananmukaisesti perustajansa Kevin McGeen autotallissa vuonna 2007. Toiminta jatkui kotipanimona vuoteen 2019 asti, jolloin McGeet ostivat Anderson Valley Brewing Companyn. Healdsburgin oluiden reseptejä skaalattiin suurempaan tuotantoon ja niitä valmistetaan nykyisin Anderson Valleyn laitteistolla.

Ensin ajattelin tämän olevan porter, mutta vaihdoin arvaukseni sitten stoutiksi. Olut onkin jotain siltä väliltä, sillä esimerkiksi CraftBeer.comin kuvauksen mukaan raja on häilyvä ja robust porterit ovat katkerampia ja paahteisempia kuin normiporterit, mutta eivät kuitenkaan yhtä katkeria ja paahteisia kuin stoutit. Maussa olisi voinut olla muitakin aromeja kuin vain paahteisuutta, muuten tykkäsin.

Fazer-kalenteri

Vadelmajogurttisuklaapatukka. Se sopi oluen kanssa melko hyvin.

Muut joulukalenterin oluet