Joulukalenteri 2022, luukku 16 - Harpoon Brewery Flannel Friday

Sokkoarvio 

Olut on tumman kuparin väristä ja hieman sameaa. Tuoksussa on appelsiininkuorta, toffeeta, pähkinää sekä hieman greippiä ja kuivahedelmää. Katkera maku toistaa tuoksun aromeja, greippi on vahvempaa kuin tuoksussa ja vahvistuu entisestään pitkässä jälkimaussa. Veikkaan tämän olevan brown ale.

Vihjeeksi tälle annettiin The Chemical Brothers - Harpoons

Arvio

American hops combine with subtle notes of caramel and roast in this seasonal Amber Ale. Teetering somewhere between a Brown Ale and a Red IPA but balanced and easy-drinking, Flannel Friday is our tribute to fall in New England. The sun is bright but the air is crisp—its time to layer up and crack a beer.

Olut: Flannel Friday
Oluttyyppi: hoppy amber ale
Panimo: Harpoon Brewery
Alkoholia: 5,7 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Lieneekö sattumaa, että tämän päivän oluen on tehnyt Harpoon Brewery, joka on äskettäin ostanut eilisen oluen tehneen Long Trail Brewingin? Harpoon Brewery tunnetaan myös nimellä Massachusetts Bay Brewing Company ja se on perustettu 1986. Panimolle myönnettiin tuolloin Massachusettsin ensimmäinen panimolupa. Vuonna 1993 Harpoon Brewery toi markkinoille Harpoon IPA:n, joka oli Uuden Englannin ensimmäinen amerikkalaisilla humalilla humaloitu IPA eli tuttavallisemmin NEIPA. Vuonna 2014 panimo siirtyi kokonaan työntekijöiden omistukseen.

Oluttyylin arvaus meni pieleen, mutta Flannel Friday on yksi parhaista joulukalenterin oluista tähän mennessä.

Fazer-kalenteri

Fazerina-patukka. Appelsiinitryffeli-täyte oli aavistuksen liian voimakkaan makuista, muuten Fazerina kävi oluen kanssa hyvin.

Muut joulukalenterin oluet