Joulukalenteri 2022, luukku 11 - Cigar City Brewing Good Gourd Imperial Pumpkin Ale

Sokkoarvio 

Olut on sameaa ja tumman kuparin väristä. Tuoksussa on pähkinää, karamellia ja hieman havua. Katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaussa on runsaasti greippiä ja hieman sitä tasapainottavaa karamellisuutta. Oluen hieman lämmettyä sen aromeihin tuli joulumausteita, varsinkin kanelia ja omenamarmeladia. 

Olut lämmittää mukavasti, mikä saa epäilemään, että siinä on reippaasti alkoholia. Veikkaan (vihjeen jälkeen) tämän olevan brown ale, jossa on kurpitsaa.

Vihjeeksi tälle annettiin The Smashing Pumpkins - Tonight, Tonight



Arvio

A liquid monument to the glory of the pumpkin, the most noble of all the gourds, this Imperial Pumpkin Ale is brewed with cinnamon, allspice, cloves, nutmeg, and vanilla to emulate the flavors of a decadent, piquant pumpkin pie. The gourd is good, indeed.

Olut: Good Gourd
Oluttyyppi: imperial pumpkin ale
Panimo: Cigar City Brewing
Alkoholia: 8,8 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Tampassa Floridassa sijaitseva Cigar City Brewing on perustettu 2007 ja sen ensimmäinen olut tuli markkinoille tammikuussa 2009. Panimo työllistää tällä hetkellä yli 60 henkilöä.

Oluttyyli ei mennyt ihan kohdalleen, vaikka vihjeen perusteella arvasin, että olut liittyy kurpitsaan. Aromeista en kylläkään löytänyt kurpitsaa edes oluen hieman lämmettyä. Good Gourd oli mukavan jouluinen olut.

Fazer-kalenteri

Dumle Snacks -patukka. Se sopi oluen seuraksi erinomaisesti. makeus toimi oluen mausteisten aromien kanssa.

Viikkokatsaus

Kuluneen viikon kolme parasta olutta olivat Peanut Butter Milk Stout, Hazed and Confused ja Fresh Pressed Juice Bomb.

Muut joulukalenterin oluet