Joulukalenteri 2022, luukku 24 - Clown Shoes Once Upon a Time in the Far East

Sokkoarvio 

Olut on tummanruskeaa, lähes mustaa. Makeassa tuoksussa on vaniljaa, luumua, suklaata ja paahteisuutta. Maku on tuoksun tavoin makea, paahteisuus on hieman voimakkaampaa kuin tuoksussa. Jälkimaku jatkaa samoilla linjoilla maun kanssa. Veikkaan tämän olevan bourbontynnyrissä kypsytetty stout.

Vihjeeksi tälle annettiin Huuliharppukostajan teema 



Arvio

This Imperial Stout was aged in Bourbon barrels and then blended with Vietnamese coffee, creating layers on unique flavor you won’t find anywhere else. Previously brewed exclusively for Texas, we’re taking it national in 2022. Our inspiration for this project was our friend Phillip Pham. Please visit him next time you are in Houston at Hughie’s. We also collaborated with Matt from SpindleTap Coffee to get the coffee profile just right.

Olut: Once Upon a Time in the Far East
Oluttyyppi: imperial stout
Panimo: Clown Shoes
Alkoholia: 10,25 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Clown Shoes on vuonna 2009 perustettu bostonilainen panimo. Panimon perustajat eivät pidä pelleistä, mutta pellejen kengät ovat heidän mielestään hauskoja. Harpoon Brewery osti Clown Shoesin vuonna 2017.

Oluttyyli meni lähes oikein, Vahva vaniljaisuus ja makeus paljastivat, että olutta on kypsytetty bourbontynnyrissä. Kahvia sen sijaan en oluessa havainnut. Tämä oli erinomainen olut, juuri sellainen, mistä pidän ja sopi hyvin jouluaattoon. Tölkillisestä olisi riittänyt kahdellekin juotavaa, sen verran tujua tavaraa tämä oli.

Fazer-kalenteri

Susu-patukka. Se sopi oluen kanssa hyvin ja voimisti kookoksen makua.

Viikkokatsaus

Kuluneen viikon kolme parasta olutta olivat Revision Brewing Blonde NVHealdsburg Beer Company Robust Porter ja Clown Shoes Once Upon a Time in the Far East.

Summa summarum

On lopullisen yhteenvedon aika. Kokonaisuutena kalenteri oli hyvä, mukana oli vain yksi olut, jota en välttämättä joisi toiste (Fremont Brewing Legend). Kalenteri oli IPA-painoitteinen, siinä oli kaikkiaan 10 IPA:a. Henkilökohtaisesti en valita IPA:n määrästä. Stouteja oli 4, portereita 3, blonde aleja 2 ja loput 5 sekalaisia oluttyylejä. Oluttyyleissä oli siten tarpeeksi vaihtelua. Jos jostain pitää valittaa, niin kalenterissa sanottiin olevan pohjoisamerikkalaisia oluita, mutta siinä ei ollut yhtään olutta Kanadasta.

Joulukalenterin parhaat oluet olivat:

  1. Once Upon a Time in the Far East
  2. Flannel Friday
  3. Fresh Pressed Juice Bomb
  4. Cream and Sugar, Please
  5. Heavy Cloud

Kaikki joulukalenterin oluet

Lopuksi toivotamme oikein hyvää joulua!