Chronic Cellars Purple Paradise 2014

Chronic Cellarsin perustivat vuonna 2004 veljekset Josh ja Jake Becket, jotka työskentelivät aikaisemmin suvun Peachy Canyon -viinitilalla. Ensimmäiset viinit tulivat markkinoille 2008. Viinitalon nimi tulee veljesten tavasta kutsua pitämiään asioita sanalla "chronic". Chronic Cellars ostaa rypäleitä Paso Roblesin parhailta tuottajilta.

Purple Paradise saapui Alkon tilausvalikoimaan vuonna 2016 ja maksoi silloin 19,99 €, mutta poistui muutaman vuoden jälkeen valikoimista.

Chronic Cellars Purple Paradise 2014
Kalifornia, USA; 77 % Zinfandel, 14 % Syrah, 8 % Petite Sirah, 1 % Grenache; 12,98 € vuonna 2021

Tuottaja Chronic Cellars

Etiketin mukaan "Life is a gamble, just roll with it."

Rypäleiden mukaan
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, alueen mukaan joko pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Petite Sirah: tanniineja, mausteita, luumua, karhunvatukkaa, suklaata, pippuria
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hilloa, hedelmää, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja

Ruokana hampurilaisia

Lyhyesti: kymmenvuotiaana edelleen mehevä ja hilloinen viini

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on tummia marjoja, luumua ja mustikkaa sekä mausteita, hieman vaniljaa ja paahteisuutta. Viini on täyteläinen, marjainen ja mausteinen, sen tanniinit tuntuvat pirteinä vielä kymmenen vuoden iässäkin ja mukava hapokkuus ryhdistää vaikutelmaa edelleen. Se on juuri sitä, mitä Zinfandel-vetoiselta viiniltä odottikin: runsasta hedelmää sekä kypsää, jopa hilloisaa marjaisuutta ja mausteisuutta.

Hampurilaisen kanssa viini sopii hyvin ja se voisi olla oikein passeli myös grillimätön tai muiden konstailemattomien liharuokien kanssa. Se maistuu myös sellaisenaan. Arvosanaksi Chronic Cellars Purple Paradise 2014 saa +.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on karhunvatukkaa, luumua, herukkahilloa, tummaa suklaata ja aavistus nahkaa. Makeahko maku toistaa tuoksun aromeja, Maussa on makeuden vastapainoksi mausteisuutta, joka vahvistuu jälkimaussa pippuriksi. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Viini on ikääntynyt hyvin.

Hampurilaisen kansa viini sopi hyvin. Se voisi sopia myös grilliruoan seuraksi ja menee hyvin sellaisenaankin. Arvosanaksi Chronic Cellars Purple Paradise 2014 saa ++.