Maku Brewing Härkönen Papu NEIPA

Olut saatu / Maku Brewing



Maku Brewing toi viime syksynä markkinoille Härkönen Papu Alen, johon käytetystä maltaasta viidennes on härkäpapua. Loppuvuodesta sen seuraksi on tullut myös Härkönen Papu NEIPA. Muuten oluesta ei olekaan oikeastaan mitään tietoa missään.

Maku Brewing Härkönen Papu NEIPA
Suomi; NEIPA; 6,5 %; 3,75 € Makun panimokaupassa

Panimo Maku Brewing

Panimon mukaan
Härkösen sarja saa jatkoa vahvalla ja hedelmäisellä IPA:lla. Amarillo- ja Mosaic-humalat luovat oluen tyylille ominaisen ja raikkaan hedelmäisyyden, joka soljuu joka kulauksella.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa. New England IPA (NEIPA) on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä.

Lyhyesti: täyteläinen ja hedelmäinen NEIPA

Ei tuo Harkonnen näytä saavan tölkkiä auki

Kommentit

M: NEIPA on gyyh.

J: Olut on sameaa ja kuparinväristä. Tuoksussa on appelsiininkuorta, trooppista hedelmää, aprikoosia, omenahilloa ja vähän greippiä. Makeahko maku toistaa tuoksun aromeja. Katkeruutta ei ole kovin paljon ja suutuntuma on täyteläinen.

Härkäpapu ei varsinaisesti maistu, mutta ilmeisesti se tuo olueen täyteläisyyttä ja makeutta. Makun Hehku NEIPA on tähän verrattuna raikkaampaa ja kevyempää, mutta itse pidän tästä papuversiosta enemmän. Arvosanaksi annan +.