Bernard-Massard Chardonnay Brut

Viinilehti valitsi keväällä Bernard-Massard Chardonnay Brutin vuoden kuohuviiniksi 2024. Luxemburgilainen Bernard-Massard on pärjännyt kisassa aikaisemminkin, sillä Bernard-Massard Cuvée Organic Brut valittiin vuoden kuohuviiniksi 2021.

Grevenmacherissa sijaitsevan Bernard-Massardin perustivat vuonna 1921 Jean Bernard-Massard, joka oli aikaisemmin työskennellyt kellarimestarina Champagnessa. Jean Bernard-Massard päätti keskittyä laadukkaiden viinien valmistamiseen, jotta ei joutuisi kilpailemaan suuria määriä tuottavien viinimaiden kanssa. Keskittyminen kannatti, sillä jo 1931 Bernard-Massardista tuli Luxemburgin suurherttuan hovihankkija. Viinitalo siirtyi Jean Bernard-Massardin kuoltua hänen yhtiökumppaninsa Bernard Clasenin suvun omistukseen. Nykyisin taloa johtaa jo viides sukupolvi.

Bernard-Massard Chardonnay Brut on valmistettu samppanjametodilla ja sitä on kypsytetty kolme vuotta.

Bernard-Massard Chardonnay Brut
Luxemburg; Chardonnay; 17,98 €

Tuottaja Bernard-Massard
Maahantuoja Astra Wines

Etiketin mukaan huolella valituista viineistä tehtyä hienostunutta kuohuviiniä

Rypäleen mukaan
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä

Ruokana savulohirullia

Lyhyesti: raikkaan hedelmäinen ja hieman paahteinen kuohuviini

Remontti on ohi, joten juhlistimme parvekekauden avajaisia


Kommentit

M: Vaalean kullankeltaisen viinin tuoksussa on keltaista omenaa, sitrusta, vaaleita kivihedelmiä ja paahteisuutta. Myös maku on keltaomenainen ja raikkaan hapokas, miellyttävän hedelmäisyyden lisäksi siinä on jonkin verran mineraalisuutta. Kokonaisuus on tasapainoinen ja miellyttävä, joten menestys kilpailussa on ansaittua.

Lohirullien kanssa viini sopi hyvin. Se voisi sopia myös äyriäisten ja salaattien kanssa, rapujuhlapöytään aperitiiviksi tai ruokajuomaksi ja se maistui hyvin ihan sellaisenaankin. Arvosanaksi Bernard-Massard Chardonnay Brut saa +.

J: Viini on väriltään vaalean kullankeltainen. Tuoksussa on paahteisuutta, keltaista omenaa, sitruunaa ja hieman aprikoosia. Pirteän hapokas ja hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromeja, lisäksi siinä on mineraalisuutta ja aavistus päärynää. Jälkimaku on sitruunainen ja mineraalinen.

Viiin sopi lohirullien kanssa hyvin. Se maistuu sellaisenaan aperitiivina tai seurustelujuomana ja voisi sopia kalan lisäksi ruokajuomaksi myös äyriäisille ja kevyille kanaruoille. Arvosanaksi Bernard-Massard Chardonnay Brut saa +.