Gröhl Niersteiner Riesling Roter Hang 2020

Weinolsheimissa Rheinhessenissä sijaitsevalla Gröhlin viinitilalla on viljelty viiniä vuodesta 1625 lähtien. Viinitila on edelleen perheomisteinen ja sitä luotsaavat nykyisin kolmattatoista sukupolvea edustavat sisarukset Franziska ja Johannes Gröhl.

Gröhl Niersteiner Riesling Roter Hangiin käytetyt rypäleet ovat kasvaneet rinteillä, jotka tunnetaan punaisesta maaperästään. Alueen maaperän rautayhdisteet värjäävät sen punaiseksi ja antavat viineille omanlaistaan makua.

Viini on käynyt spontaanisti terästankeissa ja se on vegaaninen.

Gröhl Niersteiner Riesling Roter Hang 2020
Rheinhessen, Saksa; Riesling; hinta 19,90 € Viking Glorylla 2022

Tuottaja Gröhl

Etiketin mukaan kuivaa rieslingiä

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana wieninleike ja perunasalaattia

Lyhyesti: runsas riesling



Kommentit

M: Vaalean kullankeltaisen viinin tuoksu on runsaan hedelmäinen. Sitruunan, persikan ja muiden vaaleiden hedelmien seurana on mineraalisuutta ja yrttistä mausteisuutta sekä aavistus petrolia, joka voimistuu, kun viini saa hieman happea ja lämpenee. Viinin maku on kuiva ja tuoksun tavoin kypsän hedelmäinen, hapokas ja mineraalinen, jopa hieman piikivinen. Pitkässä jälkimaussa maistuu sitrusta ja mineraalisuutta.

Wieninleikkeen kanssa viini sopii hyvin, samoin perunasalaatin ja sen hapokkuus riittää myös tomaateille. Se voisi sopia myös erilaisten merenelävien tai kevyiden liharuokien kanssa tai vaikkapa rapujen seuraksi - ja tietenkin risukan ystävälle se maistuu ihan sellaisenaan. Arvosanaksi Gröhl Niersteiner Riesling Roter Hang 2020 saa +.

J: Viini on kirkasta ja vaalean kullankeltaista. Tuoksussa on sitruunaa, trooppista hedelmää, mineraalisuutta, yrttisyyttä ja petroolia. Maku on hyvin hapokas ja sitruunainen. Maussa on hieman makeaa trooppista hedelmäisyyttä tasapainottamassa hapokkuutta. Viinin lämmetessä sen makeat aromit voimistuvat. Pitkä jälkimaku on sitruunainen ja mineraalinen. 

Viini sopi hyvin wieninleikkeen ja lisukkeiden kanssa. Se kävisi myös vaalean kalan, äyriäisten ja kevyiden kanaruokien seuraksi. Gröhl Niersteiner Riesling Roter Hang 2020 saa arvosanaksi +.