Omatoimitasting Sellon Kesäterassilla

Leppävaarassa Sellon Kesäterassi on avoinna 31.8.2024 asti. Tänä vuonna oluttarjonnasta huolehtii The Gallows Bird, joka oli paikalla myös viime kesänä. Vuosina 1994-2020 Espoon Niittykummussa sijainnut ravintola on nykyään kauppakeskus Ainoassa Tapiolassa ja panee myös omia oluita maahantuonnin lisäksi.

The Gallows Birdin kojulta voi ostaa omatoimitastingin (10 €) johon saa valita vapaasti neljä hanatuotetta yhden desilitran annoksina. Jussin valinnat olivat Leikeim Weizen, Extra Special Marble, Piper Wit ja Kashmir IPA.

Leikeim Weizen (5,3 %; Leikeim, Saksa)

Altenkunstadtissa Baijerissa sijaitsevan Leikeimin perusti Johann Leikeim vuonna 1887. Nykyisin panimoa johtaa jo suvun viides sukupolvi.

Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, banaania, ruohoa ja sitrusta. Kevyen katkera ja raikas maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaussa on runsaasti sitruunaa. Leikeim Weizen on hyvä saksalainen vehnäolut, joka maistuu hyvin kesäpäivänä, mutta ei jää erityisemmin mieleen.

Extra Special Marble (5,5 %, Marble Beers, Englanti)

Vuonna 1997 perustettu Marble Beers aloitti toimintansa The Marble Arch Inn pubin takahuoneessa Manchesterissa. Nykyisin panimo sijaitsee Salfordissa.

Olut on kirkasta ja kuparinväristä. Tuoksussa on karamellisuutta, appelsiinikuorta, greippiä ja aavistus toffeeta. Maku on aluksi greippinen ja havuinen, mutta karamellisuus tasapainottaa katkeruutta jälkimakua kohti mentäessä. Jälkimaussa karamellisuus heikkenee hieman antaen tilaa bitterisyydelle. Extra Special Marble oli erittäin hyvä olut. Se oli suosikkini maistetuista oluista.

Piper Wit (4,7 %; Suomenlinnan Panimo, Suomi)

Vuonna 1995 perustettu Suomenlinnan Panimo sijaitsee nimensä mukaisesti Suomenlinnassa, jossa on myös panimoravintola. Panimo on nykyisin osa Brukettia, johon kuuluu myös Fiskarsin panimo.

Olut on vaaleankeltaista ja sameaa. Tuoksussa on vehnää, korianteria, appelsiinia, sitruunaa ja ruohoa. Kevyt maku toistaa tuoksun aromeja. Sitruunaisuus on maussa voimakkaampaa kuin tuoksussa. Piper Wit on Leikeim Weizenin tapaan maukas kesäolut. Tykkäsin.

Kashmir IPA (5,5 %; Salopian Brewery, Englanti)

Shrewsburyssa sijaitseva Salopian on perustettu vuonna 1995.

Olut on kirkasta ja kullanväristä. Tuoksussa on runsaasti greippiä sekä havua ja niiden lisäksi trooppiseen vivahtavaa hedelmää. Katkera maku on greippinen, sitruunainen, appelsiininen ja hieman karamellinen. Jälkimaussa on lähinnä greippiä. Kashmir on hyvä perinteisen tyylinen IPA.