Tornion Ahma Sauna Lager

(X) Quicksave (△) Manual save

Alan Wake 2 on suomalaisen Remedy Entertainmentin selviytymiskauhupeli, jossa FBI-agentti Saga Anderson saapuu Bright Fallsiin tutkimaan kolmetoista vuotta aiemmin kadonneen Alan Waken tapausta. Pelissä on paljon viittauksia Suomeen, muun muassa Koskelan veljekset Jaakko ja Ilmo, jotka pyörittävät kaikenlaisia bisneksiä ja mainostavat paikallista Ahma-olutta. Tornion panimo on tehnyt oluesta tosimaailman version.

Ahma Sauna Lager
Suomi; lager; 4,5 %; 3,69 € K‑Supermarket Derbyssä

Panimo Tornion panimo

Panimon mukaan
Washingtonissa sijaitseva Wateryn pikkukaupunki, jota rakkaudella kutsutaan ”Amerikan Pikku-Suomeksi”, syntyi vuonna 1981 suomalaisten siirtolaisten ympärille, keskittyen kalastukseen ja metsätyöhön. Suomalaisen perinnön ja kulttuurin vaaliminen on aina ollut tärkeä osa suomalais-amerikkalaisten elämää, mikä näkyy erityisesti Wateryn sydämessä, kuuluisassa Suomi-talossa. Tästä intohimosta kumpuaa Ahma, suomalaistyylinen saunalager. Unleash your inner wolverine!

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Lyhyesti: raikas saunalager

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kullankeltaista ja kirkasta kuin Cauldron Laken vesi. Tuoksussa on maltaisuutta, viljaisuutta, sitruunaa ja hieman yrttisyyttä. Raikas maku on vahvan maltainen sekä hieman sitruunainen ja heinäinen. Katkeruutta on kohtalaisesti. Jälkimaussa on maun aromien lisäksi aavistus hunajaa.

Ahma on nimensä mukaisesti saunalager, se menisi hyvin saunaoluena. Sitä voisi juoda myös Old Gods of Asgardin keikalla, Oceanview Hotelin baarissa, yöttömänä yönä tanssilavalla tai Oh Deer Dinerissa burgerin kanssa. Se ei kuitenkaan herätä sisäistä ahmaa, ainakaan kovin villiä. Arvosanaksi Ahma Sauna Lager saa 0.