Dr. L Riesling 8 %


Loosenin suku on viljellyt viiniä Moselin laaksossa jo yli 200 vuoden ajan. Vuonna 1988 Ernst “Erni” Loosen ryhtyi johtamaan sukutilaa, jolloin viinien brändiksi tuli Dr. Loosen. Loosenin viinitalolla on Bernkastelin lähellä 18 hehtaaria tarhoja, joiden tuotannosta 98 % on Rieslingiä ja 2 % Pinot Blancia. Myös Ernst Loosenin veli Thomas Loosen työskentelee viinitalolla.

Dr. L Riesling 8 % on luontaisesti vähäalkoholinen. Siihen käytetyt rypäleet ovat kasvaneet viileässä, jolloin niihin muodostuu vähemmän sokeri. Viini ei myöskään ole käynyt kuivaksi, jolloin sen alkoholipitoisuus pysyy matalana. mutta vastaavasti viinissä on myös kohtalaisen paljon jäännössokeria (43 g/l eli viini on puolimakea).

Dr. L Riesling 8 %
Mosel, Saksa; Riesling; 10,95 € Sellon K-Citymarketissa

Tuottaja Dr. Loosen

Etiketin mukaan hedelmäinen ja pirtsakka

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana sushia

Lyhyesti: kevyt ja hapokas riesling



Kommentit

M: Vaaleankeltaisen viinin tuoksu paljastaa sen heti rieslingiksi: tuoksu on makean hedelmäinen, persikan ja aprikoosin seurana on sitrusta ja hieman kukkaisuutta. Maku on tuoksun tavoin hedelmäisen makea, omenainen ja hapokas. Sokeri tuo viiniin ryhtiä, ja toisaalta myös hapokkuus tasapainottaa makeutta eli jos makeus ei haittaa, viini on oikeastaan varsin mukava markettiviini.

Ruoan kanssa viini käy loistavasti. Sen hapokkuus toimii rasvaisen lohen ja tonnikalatahnan kanssa ja sen makeus kesyttää wasabin ja inkiväärin mausteisuutta. Sushiviiniksi Dr. L Riesling on siis mainio valinta. Se voisi sopia myös muiden mausteisten ja tulisten aasialaisten ruokien kanssa. Arvosanaksi Dr. L Riesling 8 % saa 0.

J: Viini on väriltään kirkas, vaalea sitruunankeltainen. Tuoksussa on sitruunaa, trooppista hedelmää, keltaista omenaa ja aprikoosia. Maku on sekä hapokas että makeahko. Puolimakeassa maussa on sitruunaa, omenaa, mineraalisuutta ja kypsää hedelmäisyyttä. Jälkimaku on pirteän sitruunainen.

Viini sopi ruoan kanssa erittäin hyvin. Sen hapokkuus leikkasi lohen rasvaisuutta ja makeus toimi wasabin mausteisuuden kanssa. Dr. Loosen itse suosittelee viiniä mausteisten aasialaisten ruokien ja kovien juustojen kanssa. Ne sopisivat varmasti hyvin viinin seuraksi. Viini menee sopivan viileänä myös sellaisenaan. Arvosanaksi Dr. L Riesling saa 0 eli laatu vastaa hintaa.