Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2024


Syksy saapuu ja sen myötä Fat Lizard Brewingin Glims Wet Hop Ale. Ensimmäisen kerran vuonna 2018 tehtyyn olueen käytetään Talomuseo Glimsin puutarhassa kasvavan villihumalan satoa ja sitä tuotetaan vain rajoitettu erä. Humala on lisätty olutvierteeseen alle 12 tunnin sisällä poiminnasta. Glims Wet Hop Ale tuli tänä vuonna myyntiin jo 12.9. eli yli viikon aikaisemmin kuin parina viime vuotena.

Fat Lizard Glims Wet Hop Ale 2024
Suomi; pale ale; 5,0 %; 25 IBU; 18 € panimokaupassa / 0,75 l

Panimo Fat Lizard Brewing

Panimon mukaan
Olut on aromiltaan lempeä ja sopii loistavasti hienostuneeksi ruokajuomaksi.

Oluttyypin mukaan
Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä pale ale -maltaasta.

Lyhyesti: raikas ja maltainen olut



Kommentit

M: Maistuu espoolaiselle oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on maltaisuutta, keksiä, greippiä ja aavistus hunajaa. Maku on maltainen. kevyen greippinen ja katkera. Pitkä jälkimaku on voimakkaan maltainen ja katkera. Jälkimaun loppupuolella aromeihin tulee myös greippiä.

Viimevuotinen versio muistutti Indian Pale Lageria ja tämänvuotinen versio tuo vielä enemmän mieleen lagerin. Olut on muuttunut vuosien varrella huomattavan paljon. Kasvukauden pituuden ja sen aikaisten lämpötilojen muutoksilla lienee osuutta asiaan, mutta suurin syy lienee itse humalassa. Villihumalaa ei luultavasti jalosteta, joten aromimaailma lienee sen takia joka vuosi hieman erilainen. Arvosanaksi tämän vuoden versio saa +.

Katso myös aikaisemmat vuosikerrat.